2019. jan 13.

Rózsák háborúja

írta: pithecus
Rózsák háborúja

motto: "Van úgy, hogy néha a majom is leesik a fáról. De az ökör fel sem tud rá mászni!" (ősi pithecus közmondás)

A PTA késmúzeumának legújabb szerzeménye, egy rendes emberméretű bökő.
No de hát az már mégsem járja, hogy lassan lecseng a "kalocsai mintás dilinyó" és a PTA még egy kalocsai mintás kést se mutatott be. Most sem fog. De akkor legalább a háttér... Jó'vanna, most az egyszer!
70_1.jpg"Nyuszi ül a fűben..." Avagy ahogy Zajac Zajacovics Nupágágyí mondja jellem, mert csak ül benne, de nem szívja mint taváris Volk. Láthatóan nem vész el benne, de még az őszi avarban sem fog. Mert olyan helyre nem viszem.
70_70_1.jpgEgy termetes fa sem akadály, különösen ha a szarvasbogár-kukucok is besegítenek az aprításba. Apropo, néhányuknak nem volt szerencséje megérni a dugókort, merthogy agresszív hőbörgésüket Ichiko kisasszony a Ház elleni támadásnak minősítette. Néhány darabkájukat - szokás szerint - reggel a teraszon, bizonyítékként büszkén bemutatta.
70_70_70_1.jpgAkár a rózsák háborújába is mehetnénk. Pedig sokkal régebbi dizájn. Látható a "Hétvezér Kft." mesterjele a markolaton. A hét vezér a kerek jurtában megegyezett, hogy szerteszét mennek a kerek Föld határáig hont foglalni. Hát ez egyértelmű, és innentől bizonyított tény.
70_70_70_70.jpgAnyaga lósuszter ráspolya, ócska ezüstpénz, ismeretlen rendeltetésű vörösrézcső kilapítva, ex sárgarézküszöb, marhalábszárcsont, fagyaludiófa Apis mellifera izzadmánnyal gazdagon megfuttatva. Továbbá egy egységben mint passzív díszszegecs - magyarul mosaic pin - egy fekete golyóstollfestékkel színezett kétkomponensű ragasztóba ágyazott 9mmRK/.22K/RG213/vízcsapcső .
Pengehosz 120 mm, vastagság 5 mm, teljes hossz 220 mm.

Szólj hozzá

EDC Kés