2019. jan 13.

Tö(˝)r

írta: pithecus
Tö(˝)r

motto: "A legfontosabb az első benyomás!" (ősi bicskás közmondás)

Még mindig a régi magyarok nyomában, de most néhányak kívánságára melegebb éghajlatra ment a PTA...

Tőr, ami életekre tör, ha életedre törnek. A PTA-BASZKI (Pithecus Tudományos Akadémia - Bambusz Alapú Szerszámok és Kések Intézete) Késmúzeuma egy nagyon különleges példánnyal gyarapodott. Egy valódi mélánnéz daggerel. A származási helye a Salamon szigetek, amit fényestökű királyunkról neveztek el. Ezt számos középkori krónika, többek között Eseminus Detoxicus a híres történetíró is igazolja a Destilátum című könyvében. Továbbá a mélánnéző bennszülöttek több legendája és mondása is tanúsítja, mint például: "A magyarok fényes tökétől ments meg Mana-Mana isten minket!"
72_1.jpgMikor a nevezett tökös király szabadult a sittről, a szabaduló bulit már külhonban, Dísz-Szida szigetén (innen ered a "disszidál" szavunk) ülték meg majd a hívesekkel együtt elbújdosott. Az elüldözött Salamonpártiak - jó 500 évvel az EU-s tengerészek előtt - alapították meg az út végén a Salamon szigeteket.* Bizonyíték, hogy a kóborlók az otthoni csajok után sóvárogva Honi Ara (ma: Honiara) néven alapítottak - máig fennálló - települést.További bizonyíték, hogy a kés bambuszpengéje természetesen fénylik, mint Salamon töke.
72_72_1.jpgManapság is a természeti népek teljesen biotudatos eszköze, csak azért nem zöld, mert sárga. A kés teljes hossza 212 mm, ebből a penge 123 mm. A penge vastagsága 5 mm, szélessége 26 mm. A súlya mindössze 25 gramm, így manapság akár diszkó-zoknikésként is kényelmesen viselhető.


* forrás: PNV (Pithecus Nagy Világtörténelme)

Szólj hozzá

EDC Kés