2019. okt 05.

Három a Törp

írta: pithecus
Három a Törp

Na jó, akkor közkívánatra (:-)) harmadszor is három EDC késféle a PTA gyűjteményéből, a legősibb törpkorból, még a fémek felfedezése előttről.

Mahagóninyelű csontkés, még a csonttörpkorból. Mondjuk borotválkozni nem kezdenék el vele, de meglepően vág és persze szúr is. Törpősember EDC-je. Simán tudott a sült törpmalacból törpfalatokat törpölni vele. A sviccerlandi DIM (Dwarf Institute of Miniknives) vizsgálata alapján "jó" minősítést kapott. A PTA olaj- törp- és gumibogyóevő tesztjein is szépen szerepelt.
82_3.jpgBambuszbökő. Az ókori róma fénykorának emléke Kínából, amikor Ló Phing Kong császár idején a törplégiósok kenyérrel és vassal eljutottak Kínáig is. A későbbi, már növekedésnek indult korokból a Bónaparti Naplóban is olvashattunk ilyesmit.
Naszóval a római gladius-t a kínaiak lemásolták bambuszból és gladdius néven kezdték árusítani. Tehát ez náluk nagyon ősi népszokás. Dr.Chi-Cho Ka kutatásai alapján valószínűsíthető, hogy egy afromai katona pöttyös bökője ihlette a nádler készítőjét a praktikus leopárducmintás markolat készítésére, az ősi Phing Shuhi (ősmagyarul: Szent Szellenet) előírásainak megfelelően.
82_82_3.jpgCsontbökő. A cinquedea csonttörpkori előfutára. A későbbi, megnövekvő korokban nagy karriert futott be mint gyilokszerszám. Őstörténelmi adatok szerint majdnem elefántcsontból készült. De akkoriban a Kard-hágó városbéli (ma Karthágó) Kannibál, a punk még nem cipeltette el elefántjaival a csontot az ótaljánokhoz. Az egy későbbi mese... Így az ősmester kénytelen volt marháskodni.
Giovanni Gatto, idegenben szakadozott hazánkfia, az MTF (Macskesztáni Tejfölszabadítási Front) titkos harcosa ajándokozta a PTA-nak, Digóniai akciója emlékére.
82_82_82_3.jpgLáthatóan becsesek, a tenyeremen hordom őket...
82_82_82_82_2.jpg

Szólj hozzá

törp EDC Kés