2019. okt 05.

Törpbucmani kritikára

írta: pithecus
Törpbucmani kritikára

Mivel Ombucmantörp kifogásolta a kis ebségekkel való foglalkozás hiányosságának fennforgását, a PTA az önkritikálás fennállását foganatosította.
Különben is hidegben minden összemegy. Bizonyíték többek között hogy még a fény is, hiszen télen rövidebbek a nappalok mint a jó meleg nyárban. Férfifélék tapasztalhatják a hideg víz méretcsökkentő hatását is a CIA/EDC eszközükön. De ez egy más téma lenne... Maradjunk az EDC késeknél.

Stílszerűen a slambucman kívánságának megfelelően a törpkéseknél. Bár aprócska buxakés vagy kényelmes nyakkés alakjában (nem)normális ember is hordhatja.
Különben is a PTA TÖKI - KAMU (Törpkutató Intézet, Késalakúak Múzeuma) újabban csodás kis mütyürökkel gyarapodott. Variációk egy témára, avagy "három a magyar minikés"...

Először is nézzük az Aesculap isten (magyarul Eszkuláp, ősi formában Esz-kulát) tiszteletének áldozott két szkíta törpkést, még az igennagyon-őshazából. Akkor még mertünk kicsik lenni.

Az acélos külső (állítólag) rozsdamentes pengét takar, a markolat (gy.k. nyél) Bos taurus szaru. A jóu sajnos elfogyott. (:-() Továbbá kismegszakítódrót, golyóstollbetét és RG213 koax belső ér. Legalábbis én ilyesmi anyagokra tippelnék, ha ma kéne megcsinálni és nem lenne olyan őstörpi a kés.
80_3.jpgA következő az afrikai-kapcsolat bizonyítéka. Merthogy a nyél afrikai kókuszdió.
Látszik, hogy az ősmagyar Esz-kulát isten tisztelete még Afrikába is eljutott a kókuszokba. A hittérítőket is nagyon szerették, sőt egyik-másik pácba került.
80_80_3.jpgEzután nézzük az ateista Raspotörp reszelőkését, aki nem áldozott az isteneknek.
Inkább gondolkozott és így több maradt a családjának...
80_80_80_3.jpgSzakembereknek egyből feltűnhet, hogy itt egy megvasult gilisztahalról van szó, az Uscalosh raspolyicus P egy szép példányáról.
80_80_80_80_2.jpgItt láthatóak a méretek is. A skála törplábban (tl) van megadva, emberi mértékegységre átszámolva 1 tl = 1 cm. Tehát nyilvánvalóan a kések teljes hossza sincs sünmértékben 1 sm (1 sm = 8 cm), nemhogy a pengék.

Szólj hozzá

törp EDC Kés