2021. ápr 29.

Fali késtartó, késsel.

írta: pithecus
Fali késtartó, késsel.

Különleges ereklyéhez jutott a PTA
A híres 008-as ügynök, KF jóvoltából került a PTA tulajdonába egy valódi késtartó.
A különleges darab egy vintage-steampunk-recycled* típusú gyártmány, KF (A nevem F, KF!) ügynök titkos naplója szerint saját maga készítette szűkös szabadidejében.
Késmúzeumi elhelyezését illetően még vita van a különböző szakterületek között.

falkes_k.JPG

A titkos irodája falán lógó tartó kése fontos szerepet játszott a világmegmentő munkájában, hiszen I.e.** 20-ban még azzal, a monogramjával hitelesített késsel bontotta a futárok által kézbesített, következő mentendő célt tartalmazó leveleket.

008kes.JPG

A tartó, mint egy fontos stratégiai rendszer része, a Nemo-féle "Nautilus módszer"-rel készült, azaz minden darabja különböző helyekről került hozzá, így senki sem tudhatta meg, hogy végül mi is készül belőlük.

falkes_j.JPG

A téma különleges hozadéka, hogy mivel maxikörnyezetvédő a tartó, hiszen kizárólag hulladéknak minősülő összetevők alkotják, újrahasznosítva, így felkérték a 008-ast, hogy pályázza meg a Gréta-díjat. De miután tájékozódott arról, hogy azt keménypapírra*** nyomtatott oklevéllel adják át, így a további praktikus hasznosításra alkalmatlanság okán ezt visszautasította.

falkes_b.JPG

A szerkezet mérete 214x144x42 mm, a tömege 1310 g. A kés rozsda és saválló anyagból készült. Az éle ugyan a hosszú használat után már nem borotvál, de mentségére legyen mondva, ilyet új korában sem tett.
A jó kis ausztenites késanyag nem mágnesezhető. Így a várható****, már az ajtónkon kopogtató mágneses pólusváltás alkalmával sem fordulhat a kés a tulajdonosa ellen.

 

* Akik meg tudják fejteni, hogy milyen szerkezetek darabjaiból készült a késtartó, azok egészségére a PTA igazgatója megpisszent és elfogyaszt egy-egy dobozos zsömlét.
** I.e. = Internet előtt.
*** ami miatt legalább egy darab fát megöltek
**** 250 ezer éven belül valamikor

Szólj hozzá