Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pithecus

EDC

2019. okt 25.

Kígyó

írta: pithecus
Kígyó

Ha már tavaszodik ideje ébredezni a kiridashiknak is. Csak úgy pihenésképpen egy kis megvasult mini EDC, egy néha csörgő kígyó. Ha nincs nyakba felkötve, csörgeti a farkát. Fajtársaihoz hason az amerikkok földjén élt a nagy megvasulás előtt. A PTA KAKI Késmúzeum legújabb ajándék-szerzeménye. Khakhaskhakha , a tollashát indiánok törzsfőnöke fejezte ki ezzel a PTA és egy pint tüzesvíz iránt érzett tiszteletét.
91_1.jpgTermészetesen a reszelő evolúciója felismerhető a jóságon, hiszen ahogy az öreg góbé mondta, "ez most vagy reszelő, vagy megy valahová". Az evolúció a legkisebb reszelőfarkat sem hagyja kárbaveszni. Az eredetiséget az Invino Veritas Certification verifikázta.
91_91.jpgA teljes hossza 60 mm. Az éle reszelőnemviszi keménységűre ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 25.

Kiskés

írta: pithecus
Kiskés

A XXI. század késtechnikája után nézzünk egy XXII. századi leendő gyártmányt. :-)

Inuit alapokon nyugvó, alaszkai indián (jó'bebaszk és tinglitangli törzs) hatást mutató, perzsa gyökerű, némi thai beütéssel rendelkező sumériai kiskés. (A sumér amúgy is szimpatikus nép, elég ha csak azt említem, hogy 70 féle sörük volt. Minimum unokatesók! Természetesen a magyar vérvonal is követhető a késen, a díszszegecsek formájában.
Az eszköz a szokásos tízórai bálnaszalonna nyesegetésre, vagy a fókazsíros pemmikán kenésére éppúgy alkalmas, mint a joghurtos uborka hámozására esetleg a főtt birkaszem előszedésére, esetleg a nyereg alá lenyúlva egy falat puha hús szelésére. Sőt akár tengeri gyümölcsök aprítására, vagy ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 25.

Szalonnázó

írta: pithecus
Szalonnázó

Végre megérkezett! Szinte észre se vettem hogy elfogyott, de máris nagyon vágytam ismét birtokolni. Viszont szerencsére a nejem úgyis ment a boltba, így megígérte hogy hoz. Fantasztikus darab, out of zacsi tökéletesen borotvál! És a színe is tetszik. De most inkább foglalkozzunk az alatta lévő ősi szamuráj-EDC szalonnázókéssel.
89.jpgAmikor Getsimuki sógun betiltotta a 80 cm alatti hosszú vasakat, még vasalni is rézalóval, sőt faalóval kellett a gésáknak. Ezért a szamurájok álcázták a megmaradt legértékesebb, törvénytelenül rövid vaseszközeiket. Ilyen ez a rövid bambuszviperának* álcázott, szalonnázó fixamuráj kés is. Sokszor lement a felkelő nap, mire Sumohashitashi sógunt sikerült meggyőzni hogy állítsa vissza a rendet.
89_89.jpgAmikor a ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 25.

Kagyló

írta: pithecus
Kagyló

motto: "Jó hatással van a halikra, éjfél után a palikra."

Lazításképpen nézzünk egy különleges eszközt. Egy érdekes uniszex EDC kagylókést. Pocaki , a Muhahiti szigetek királya ajándokolta a PTA Késmúzeumának.
Ezzel megnyitottnak nyilváníttatott, a KKK ( Kagylókés Kiállítók Különterme ) jelenleg egyetlen taggal.
88.jpgTermészetesen a civilizált EU-ban már ismert volt az eszköz, hiszen decens úrihölgy e nélkül nem is ment az operába, az uracsok pedig nem zabálták a kaviárt kanállal mint a bunkócskák, hanem elegánsan kagylókéssel kenték a vajaspirítósra.
Jelen kés felbecsülhetetlen értékét az adja, hogy Pocaki király saját szentséges kezeivel készítette gyöngykagylóból, kifejezetten a PTA számára.

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 05.

Csikóhal

írta: pithecus
Csikóhal

Mivel a PTA központ előtt a Trantor on tömegek követelték hogy a PTA folytassa a megvasult EDC kiridashihalak bemutatását, hát akkor folytatjuk.
Lovasnemzet lévén, most jöjjön egy vágócsikóhal, a Csikokiri raspolyikus var. nyihaha P . Az éles csikóhal. Köszönetünket fejezzük ki az idegenben szakadtan élő testvérpár, Oliver von Irsa és Albert Irsa nagylelkű ajándékának.
87.jpgKeletkezése visszanyúlik az ősmagyar időkre, a Pannon tenger partján kószáló csodaszarvashoz. A párosujjú patás - a nárcizmus egyik első híve, az NPD egyik alapító tagja - éppen agancsát nézegette a víztükörben, amikor visszanézett rá egy csikóhal.
A közismert hatás miatt a halacska csodaszar-vassá változott és bekerült a kagylók közé, amik már korábban ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 05.

Guppius Raspolyicus

írta: pithecus
Guppius Raspolyicus

Ismét a PTA KAKI (Kiridashi Alkalmazáskutató Intézet) tulajdonába került egy elpékesztő
ritkaságszámba menő megvasult kiridashilény az élesfarkú guppi (Guppius raspolyicus var. nyissz P.) .
Ez a megmaradt, egyetlen ismert példány alapvetően kínai származék, régi tisztelőnk Ki-Phing Tam , a PTA leveledző tagjának hagyatékából került elő. Ott sárkányfarkú guppi a neve, valaha előfordult a sós-, édes- és keserűvizekben is. De valaha fellelhető volt a Nagy Korallzátonyon is, ahol farkával törve a mészkövet, csemegézett. A kép valóságazonos rekonstrukció.
86.jpgDe alapvetően magyar gyökerei vannak. Keletkezési legendája szerint egyes élőlények, ha meglátták a varázslatos Csodaszarvasunkat, az abban a szempillantásban átlényegültek ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 05.

Polinéz

írta: pithecus
Polinéz

A PTA Késmúzeum két részlege ismét gyarapodott egy-egy késsel.

A Pál vezér törzséből származó palinézők földjének (ma Polinézia) ősrégi, univerzális kiskése. A két folyó, a Káma és a Szútra völgyében, a Négy Ló Heréjéhez címzett fogadóban történt a pálfordulás, amikor Pál vezér népe jobbra, a többiek balra fordultak. Ennek a fordulatnak emlékére csináltak ilyen négylóherés késeket, amely forma később egész Délkelet-Ázsiára hatással volt.
Később, még Transylvórium sztyeppéin volt egy bélafordulat is, amikor Béla vezér népe lefordult a székről és elindult az amerikkok földjére. Délig meg sem álltak. Belőlük lettek az Undok-hegység barlangi bélái. De ez egy másik marhaság...
Ez pedig egy eredeti palinéző darab ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 05.

Ködszúró

írta: pithecus
Ködszúró

Pihenésképpen következzen egy valódi Super-SHTF-EDC szükségkés.

A ködszúró. Ködös időben láthatatlan! Nagy meglepetés lehet. Az egyszerhasználatos fémkapuálló diszkókések családjába tartozik. Tehát fémet nem tartalmaz, anyaga laminált plexi, leánykori nevén (C5O2H8)n, integrált kialakításban. A középső réteg 2 mm-es plexi, a két külső réteg viszont 2 mm-es plexi. A kialakítása miatt strapabíró, az inverz törésteszten az egyrétegű maradék azonos erőhatásra eltört, a jelen - laminált - darab, mint látható ép maradt.
84_1.jpgA 0.40 es horgászzsinórból font markolatzsinór dr.Pithecusné dr.Gor Ila bedolgozó munkája. A praktikus zsinórvéggomb valaha a kis Pithecus Picur tulajdonát képezte. Hölgyről lévén szó nem írom le mikor... ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. okt 05.

Királyi törp

írta: pithecus
Királyi törp

motto: "... meg egy a ráadás..."


Egy király törpkés a Lilliput és Blefuscu között lezajlott Második Tojásháború idejéből.
A kés Blefuscu mindenkori császárának tulajdonát képezte, már az angol imperialista külső beavatkozás miatt döntetlenre kihozott I.Tojásháború óta. Azóta sok lágytojást feltörtek vele. Természetesen - már csak elvből is - a tompa végén, ahogy jelmondatuk is tartja: Blefuscu Will Rebel Again! (Ne feledjük, az ősi térképeken dél volt felül!)
A II.TH megpróbáltatásai nyomot hagytak rajta, de a Pithec Művek restaurátorai csodát műveltek. A kés újra használható.
83_3.jpgAnyaga az Emberhegy (Hegyember) által otthagyott óriási, 500-as finomságú ezüstkorong. A kialakítás során a felület - a szigetszerte világhírű ...

Tovább Szólj hozzá

törp EDC Kés

2019. okt 05.

Három a Törp

írta: pithecus
Három a Törp

Na jó, akkor közkívánatra (:-)) harmadszor is három EDC késféle a PTA gyűjteményéből, a legősibb törpkorból, még a fémek felfedezése előttről.

Mahagóninyelű csontkés, még a csonttörpkorból. Mondjuk borotválkozni nem kezdenék el vele, de meglepően vág és persze szúr is. Törpősember EDC-je. Simán tudott a sült törpmalacból törpfalatokat törpölni vele. A sviccerlandi DIM (Dwarf Institute of Miniknives) vizsgálata alapján "jó" minősítést kapott. A PTA olaj- törp- és gumibogyóevő tesztjein is szépen szerepelt.
82_3.jpgBambuszbökő. Az ókori róma fénykorának emléke Kínából, amikor Ló Phing Kong császár idején a törplégiósok kenyérrel és vassal eljutottak Kínáig is. A későbbi, már növekedésnek indult korokból a Bónaparti ...

Tovább Szólj hozzá

törp EDC Kés

2019. okt 05.

mini magyar

írta: pithecus
mini magyar

Mint korábbról már köztudjuk: "három a magyar minikés". De egyrészt ezek is elpékesztően ősmagyarok, másrészt hogy hányszor három, arról nincs szó. Ez számos alkalommal ismételhető. Tehát ismét három, a PTA TÖKI-KAMU legújabb szerzeményeiből.

Egy. Sandakantörp , a paraj tigris kése. Kagylóhéj markolattal. Valószínűleg Fülig Jimmy sumbavai tartózkodása ihlette. Az "egy darab kagylóból" nyelű kés törpfixváltozata.
A borotvaélt Esz-kulát ősisten hite biztosította. A kés Bitang Kifli malájtársunk ajándéka, és a svájci kutatóintézetben kiflivel tesztelve.
81_3.jpgKettő. Ez is viszi a szőrt, valódi TSTM ( Tököm Se Tudja Milyen ) saválló késacélból készült. A'célból, hogy vágjon. Valódi SHTF túlélőkés, amikor már a legkisebb ...

Tovább Szólj hozzá

törp EDC Kés

2019. okt 05.

Törpbucmani kritikára

írta: pithecus
Törpbucmani kritikára

Mivel Ombucmantörp kifogásolta a kis ebségekkel való foglalkozás hiányosságának fennforgását, a PTA az önkritikálás fennállását foganatosította.
Különben is hidegben minden összemegy. Bizonyíték többek között hogy még a fény is, hiszen télen rövidebbek a nappalok mint a jó meleg nyárban. Férfifélék tapasztalhatják a hideg víz méretcsökkentő hatását is a CIA/EDC eszközükön. De ez egy más téma lenne... Maradjunk az EDC késeknél.

Stílszerűen a slambucman kívánságának megfelelően a törpkéseknél. Bár aprócska buxakés vagy kényelmes nyakkés alakjában (nem)normális ember is hordhatja.
Különben is a PTA TÖKI - KAMU ( Törpkutató Intézet, Késalakúak Múzeuma ) újabban csodás kis mütyürökkel gyarapodott. Variációk egy ...

Tovább Szólj hozzá

törp EDC Kés

2019. jan 13.

BambuszBökő

írta: pithecus
BambuszBökő

motto: " Minten natyon szep, minten natyon jo, mintennel mek fatyok elegedve ." (HFJ)

Óceánia. Még mindig... Egy anorexiás bökő az Atyaratata -szigetekről, ahol EDC-ként funkcionál. Akiphinga király ajándéka a PTA-nak. A civilizációs technológiai fejlődés példája okán az előző kés inverze, bambusz penge, kókusz nyél. Össze is vitatkozott rajta a KOKI és a BASZKI hogy kinek az illetékességi körébe tartozik. Az egyeztetés eredményét a PTA 88 évre titkosította, de ez egy másik történet lenne...

Lássuk inkább a kést. Bár még csak egypengés, de a tisztviselőbicska elődjét tisztelhetjük benne. A későbbi tisztviselőkés kétpengés volt, egy az uzsonnához és egy kicsi a ceruzafaragáshoz *. Ez a második kispenge lassan, mára már ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Bio

írta: pithecus
Bio

motto: "Ne mondd meg mit tegyek, 's nem mondom hová menj!" (ősmagyar bölcselet)

És igen! Még mindig a sötétbarnaság. Bár itt-ott mintha világosodna... Újabb kókuszkés a PTA-KOKI Késmúzeumában. Hátha egyszer Koba-földön szenvedünk hajótörést. Akkor életet menthet a tudás. Harmadik kókuszkésünk egy karcsú, bambusznyelű kis "gavallér" szalonnázó. Köszönetünket fejezzük ki Toca Abaltsalona királynőnek, a rokonságot ápoló Hunapokhuki-szigetek urának nemes ajándékáért. Arrafelé a mai napig használják EDC-ként. És mivel egy vasuk sincs, teljesen fémmentes. Viszont szépen látható rajta a biodamaszkolás.
75_1.jpgA palinézők elsődlegesen tengeriharcsa-szalonnát fogyasztottak vele uzsonnára, de reprodukciója a mai - házilag készült, puhára ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Vega

írta: pithecus
Vega

PTA-KOKI Késmúzeum... A sötétbarna napok folytatódnak... Még mindig kókuszkés, most mint kulináris EDC segédeszköz. Elsősorban növényevőknek készült és így kizárólag kókuszt tartalmaz. Csont nélkül. Ezenkívül megfigyelhető rajta az ősi aszimmetrikus forma, amit a jakut csontkésnél már láttunk. Látszik itt is a hiányosságból erény kovácsolásának ténye. De meglehetős bökő és elfogadható vágóképessége okán a palinézők - mint a jakutok - hordták EDC-nek is. Méretéből és fémmentességéből adódóan akár jóféle "utolsó esély" eszköz is lehet(ett).
74.jpgAz aszimmetria jelen esetben nem a fagyott hal indigirkásítását, hanem az éretlen kókuszdió-zselé kikaparását, a puhára főtt zöldség bepofázását, normális embereknek ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Nemzeti Kókusz

írta: pithecus
Nemzeti Kókusz

Sötét napok ezek a PTA életében. A sötétbarna kések napjai. És még tartanak. A 2012-es világvége- baromságok szerint már régen a trópusi övezetben kellene leledzenünk... Azért még felkészülhetünk, használjunk ottani bioanyagokat. Merthogy ki tudja...
A magyar Nemzeti Kókusz nem üres! Valami lötyög benne... (:-D)

Új utazás, új eszközök. Ebben az esetben a PTA-KOKI ( Kókuszkés Kutató Intézet ) végezte a szakmai irányítást. Pál vezér népe, a palinézők (ma polinézek) nyomába eredtünk. Személyes gyűjtés. Köszönet a két szomszédnak, Al di Kapome és Lüke Lidi néni virtuális tagunknak, a restaurálandó anyag beszerzésében mutatott kedves segítségükért. Kókuszdió, disznókézcsont, kókuszrostspagóca, pálmakönnye ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Tö(˝)r

írta: pithecus
Tö(˝)r

motto: "A legfontosabb az első benyomás!" (ősi bicskás közmondás)

Még mindig a régi magyarok nyomában, de most néhányak kívánságára melegebb éghajlatra ment a PTA...

Tőr, ami életekre tör, ha életedre törnek. A PTA-BASZKI ( Pithecus Tudományos Akadémia - Bambusz Alapú Szerszámok és Kések Intézete ) Késmúzeuma egy nagyon különleges példánnyal gyarapodott. Egy valódi mélánnéz daggerel. A származási helye a Salamon szigetek, amit fényestökű királyunkról neveztek el. Ezt számos középkori krónika, többek között Eseminus Detoxicus a híres történetíró is igazolja a Destilátum című könyvében. Továbbá a mélánnéző bennszülöttek több legendája és mondása is tanúsítja, mint például: "A magyarok fényes tökétől ments meg ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Böllér kiridashi

írta: pithecus
Böllér kiridashi

Noakkor vágjunk bele! (ősi böllér közmondás)

Nehogymár hiátust szenvedjünk kiridashiban. Íme egy - ahogy a művelt francia mondja - graboid box cutter . Vagyis todományoskodva egy Graboida raspolyicus var. kacoris P. Egy - a történelem homályába vesző - internacionálisan univerzális eszköz, egy ősi királyság, a tremorsbéli Kacor királyok emléke. Tuthiphingész híres Kóliká jában leírta, hogy a Kacor királyok sorát I. avagy Szent Garfieldus nyitotta, akit még sokan kőkeményen követtek. Egyébként Szt. Garfieldus nak tulajdonítják az ősi bölcseletet: "Eszem, tehát vagyok".
71_1.jpgA kacor az ősi dravida népség eszköze, az ősmagyarok szomszédságából. Tőlünk tanulták. Merthogy az eszköz valódi dravida acélból készült, a' célból hogy ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2019. jan 13.

Rózsák háborúja

írta: pithecus
Rózsák háborúja

motto: "Van úgy, hogy néha a majom is leesik a fáról. De az ökör fel sem tud rá mászni!" (ősi pithecus közmondás)

A PTA késmúzeumának legújabb szerzeménye, egy rendes emberméretű bökő.
No de hát az már mégsem járja, hogy lassan lecseng a "kalocsai mintás dilinyó" és a PTA még egy kalocsai mintás kést se mutatott be. Most sem fog. De akkor legalább a háttér... Jó'vanna, most az egyszer!
70_1.jpg"Nyuszi ül a fűben..." Avagy ahogy Zajac Zajacovics Nupágágyí mondja jellem, mert csak ül benne, de nem szívja mint taváris Volk. Láthatóan nem vész el benne, de még az őszi avarban sem fog. Mert olyan helyre nem viszem.
70_70_1.jpgEgy termetes fa sem akadály, különösen ha a szarvasbogár-kukucok is besegítenek az aprításba. Apropo, néhányuknak nem volt ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés

2018. nov 02.

Dinoszaurida

írta: pithecus
Dinoszaurida

Nehogy valaki azt képzelje, hogy kedvenc reszelőimbe való új lélek lehelését hanyagolom, nézzük egy 65M+ éves dínó reinkarnációját. Fajtáját tekintve egy ősi Nessie us raspolyicus kövülete, pontosabban vasulata, mégpontosabban acéluata. Egy dinoszaurida kiridashi . Rendkívül ritka fajta! Kétéltű. Előző életében reszelő volt, most kész lett, konkrétan kés. De, mint később látjuk, ez nem olyan egyszerű.
dinoness.JPGTulajdonképpen lehet valami rokonsága a tűzokádó sárkányokkal is. Bár nem a hagyományos helyről adja a tüzet, azaz nem okádja, hanem az ellenkezőről, azaz fossa, de nagyon hatásosan. Az oldalával pedig - amin jócskán maradt reszelőpikkely - kitűnő élesztékdúsító mikroforgácsot lehet reszelni. A többit mindenki képzelje el. ...

Tovább Szólj hozzá

EDC Kés