2017. dec 09.

'56

írta: pithecus
'56

motto: "Mily' kevesen voltunk, 's mily' sokan maradtunk! "

Vígestét Polgártársak!
Miközben a mókuspirítás egy hangyapucukányit szünetel - nehogy megtörpüljünk - nézzünk megint egy emberkést. Ami végre megérkezett! Nagyon régen megrendeltem (magamtól), tegnap végre megkaptam... :-)
5_1.jpgÉs hogy a motto is érthető legyen, emlékezés. Emlékkés. A penge anyaga valami '56-os eredetű roncs rozsdás vasdarab, a sztorija rövid és érdektelen. "Ebből kés lesz..."
A késsé válás evolúciós folyamata több mint fél évszázadig tartott, de a végére eszméletlenül felgyorsult.
Még kilágyítva is ráment néhány, még Kenobi mestertől beszerzett fúró a három lyukra. Az akkor (éppen) aktuális címer a tisztelgés. Tisztelet a(z) (h)ősöknek! A csontmarkolat utalás arra a sok csonthülye baromságra, amit - akkor és most is, bár különböző előjellel - hozzátettek a pucér valósághoz... Node nehogy azt higgye bárki is, hogy sötétben tapogatózom és a felvilágosodás ellensége vagyok.
5_5.jpgA pengehossz 65/80 mm, így manapság a szerv csak akkor köthet bele, ha akar. Vastagsága a markolatvég 5 mm-étől folyamatosan csökken a hegyig, tehát kb. integrál rendszer.
5_5_5.jpgIgaz hogy a PTA késmúzeuma a központ közelében, a Trantoron van, de a raktár és a műhely a Gethenen. Arrafelé meg mostanság egyre alkalmatlanabb az időjárás, bár egy expedíció még megpróbálkozott a kijutással. Mint láthattuk sikeresen. Most majd hónapokig semmi...
Jólét!

Szólj hozzá

EDC Kés