2017. dec 09.

Csontos

írta: pithecus
Csontos

Ha nehéz is, kicsit szabaduljunk meg a törpöktől. Vegyünk egy emberkést a PTA késmúzeumának Emberkés osztályáról. Kedvenc mai CIA-emet (mert megtehetem :-)). Semmi történelmi hasonlatosság, csak úgy egyszerűen nemes anyagok, nemes egyszerűség, érdekesség. Nem teljes méretű, de nem is törp, köztes méret. Mondhatjuk, a bökők között olyan karabélyféle. Sőt "...csontos kalabér..." Duplán csontos. Az egyik a nyele, a másik a jobb mutatóujjam első percének csontja, ameddig beleszaladt a hegye csiszolás közben. :-(
2_1.jpgLáthatóan veszélyes darab, pedig bármely' sündisznó elismerően csettintene, hiszen csak 70 mm hosszú a penge, vastagsága 2 mm. Tökéletesen univerzális felhasználású. Bármit vág, legyen az vaj, toll, vagy veszedelmes papír. Nézzük meg a felszeletelt A4-es papílap csíkjain is.
2_2_1.jpgÚjabb bizonyíték egyes eszközök elképesztő veszélyességére! Ami így el tud bánni egy golyóálló fehér A4-essel...
A penge nyersanyaga "rozsda és savmentes", ami tökéletesen bizonyított, hiszen egy deka rozsda sem volt rajta és miközben vágtam sav sem csepegett belőle.
2_2_2.jpgA bakni gyöngyház, a markolat agancs. Apropo, azt viszont so'se' értettem, hogy ha a tehénnek szarva van, akkor az miért nem egyszerűen szarvas, pláne miért marházzák le. A szarvasnak nevezett állatnak viszont nincs is szarva, akkor miért nem agancsosnak nevezik. A Szöged környékbeli agancsos nevét viszont értem, mert az öööőz.

Szólj hozzá

EDC Kés