2018. feb 10.

Seax kiskés

írta: pithecus
Seax kiskés

A PTA Késmúzeum legújabb szerzeménye. Seax alapokon nyugvó kiskés, a PITHEC Művek történelemazonos műve.
Még mindig tart a Műveknél a csendes őszi "ne dobj ki semmit " akció, "a következő néhányszáz évben nem kapsz ilyet" találmányok. Egy pici "disco-special", decens hölgyneműek részére. Matt penge, vékony (7 mm-es) csontmarkolat, könnyen rejthető, egy igazi nyakbavaló kés. Már úgy értem vészhelyzetben bele a nyakába a retkes féregnek. Merthogy mostanában rendszeres a meg(dugdosás)gyilkolászás.
30_1.jpgDe békeidőben, polgári EDC felhasználásként még a langallót is könnyedén viszi, továbbá SHTF végszükségben fog- és/vagy körömpiszkálásra is alkalmas, így Hygieia istennőnek is áldozik az ember. Ne feledjük Bacchus istent sem, noha ez a penge kicsi a kardélre hányáshoz. (Itt most nem a Mars isten féle kardélre hányásról van szó, hanem a Bacchus féléről.) És még mennyien vannak az istenek... De mutassunk fügét, mert ez egy másik történet lenne... :-)))
30_30_1.jpgEz a példány a miniplakett tanúsága szerint nem a polgári változat, hanem a PIA (Pithecus Intelligence Agency) titkos fegyvere. A SER-akció (Sötét Erdőben Rohangálás) esetében használták a nagyon különleges ügynöknők. Látható a pengén a radar számára láthatatlanná tevő mikrohullámosítás és a matt csontmarkolat. Csúcstechnológia. Még fenyőerdőben is lehet rohangálni vele.
30_30_30_1.jpgAz egymást nem ismerő ügynökök, tök sötétben, azonosító jelszóként is használhatják:

"Pia?"
"Ser!"

És máris tudható ki a barát. Ha mégis valami kétely merülne fel, meg kell szagolni egymásét... Ha Ballistolszagú, akkor minden rendben van. Természetesen a csontmarkolatról van szó.
30_30_30_30.jpgA teljes késhossz 99 mm, maximális szélessége 20 mm. Egyébként a 46 mm hosszú, 1,2 mm vastag TSTM acélpenge mindent simán vág, ami puhább nála. Libazsíros kenyérrel, sőt Cluj-Napocai szalonnával is tesztelve. Strapabító, a markolattüske a markolatcsont kétharmadáig szorosan illesztve be van ragasztva.

Látható, hogy igyekszem polkorrekt lenni, nemcsak a ragtapaszgyártókat, hanem a gézgyárosokat is támogatom. Motto: Ha túl hosszú az ujjad, csiszolj le belőle. És akkor kisujj lesz...

Szólj hozzá

EDC Kés