2024. feb 09.

Békanyúzó törpvadász..

írta: pithecus
Békanyúzó törpvadász..

 

Hogy a törpök továbbra is jól érezzék magukat, a Késmúzeum bemutat egy valódi béka- és gyíknyúzó törpvadász és erdőjáró kést.

t1.JPG

 A penge a szokásos TSTM, a kínai 440C-hez közelálló késacél darabka, a lehetőségeknek megfelelően szálra húzva, a bakni lapított vastagfalú  orichalcum cső, a markolat-burkolat raffir alume, az egész egységéért a Bison, valódi műgyanta a felelős.

t2.JPG

Az anyagok láthatóan minden jobb háztartásban előfordulnak, a PTA összes helyiségében meg pláne. A restaurálás során csak autentikus törpanyag-maradványok kerültek felhasználásra. A művelet során egyetlen jobb sorsra érdemes, egész anyag sem szenvedett kivágást.

t3.JPG

 Mivel a teszteléshez egy 10 000 forintos védett kecskebéka, vagy egy méretes - 25 000 forintos - zöld gyík továbbá egy törpe békaböllér kellett volna, így a növényevő ökoterroristák és a pudingfejű klímahisztérika nagy megelégedésére a tesztelés elmaradt.

A fenntarthatósági feltételeknek is megfelel, hiszen a súlya mindössze 4 gramm, így gyakorlatilag a fenntarthatóságot csak a tartó kar önfáradása korlátozza. Ránézésre is nyilvánvaló, hogy a törpeszköz emberi felhasználásra is alkalmas, egy buksza külön rekeszében elhelyezve, szükség esetén előkapható.

A méretek törpösek, pengehossz 22 mm, pengevastagság 1,3 mm, markolathossz 28 mm.

Szólj hozzá