2018. aug 25.

Vissza a jövőbe

írta: pithecus
Vissza a jövőbe

Ne mindig csak a jelennel foglalkozzunk, nézzük a jövőt... Egy érdekes kés a jövőből.

A SUPER - SHTF utáni világot kutatta a PTA - PIA közös programon dolgozó, Dr.Kövi Dinka és prof. Oliver von Irsa által kifejlesztett időgép. Így került át ez a kés - gyakorlatilag nyersanyagállapotban - a Késmúzeumba. A pontos korolás sajnos a Kerékhívők máglyáinak füstje miatt megzavarodott vezérlés és a szennyeződés miatt még a karbunkulus-módszerrel sem volt lehetséges. Valószínűsíthető a nemsokárabeliség.
58.jpgA köbükik által hasznosított anyagok: rozsdás reszelő, kopott rézküszöb, ismerelen eredetű kilapított rézcsődarab, kutyarágta ex-velőscsont, egy darabka - már manapság is ritka fafajta - vállfa és néhány módosított kötőelem. Eredetét a helyi bennszülöttek nem ismerték, csak úgy rájuk maradt egy valahavolt, legendabeli országból. Pengeanyag T12 (Túlélő 12) acél, pengehossz 90 mm, vastagság 5 mm, teljes hossz 185 mm, a túlélők takarékos túlélőkése. Teljesen rozsdamentes, miután egy napig drótkefézték és csiszatolták.
58_58.jpgA kés viszonylag kis mérete (vö. Egykő tétel: Minden relatív) valószínűsíti, hogy a már most beindult agycsökevényesedés és túlszaporodás a jövőben a testi törpülést is beindítja. Todományos ökörkörökben kíváncsian várják, mikor éri el az időgép a hupikéktörp-kort. Okoska törpünk már most is van. Több is.
58_58_58.jpgA restaurálást a Pithec Művek szakemberei végezték, korabeli - majdan leendő - dokumentáció alapján egy autentikus sámedlin.
Mivel önborotva, vasfűrész, kisbalta, sőt drótvágó létezik a jövőben is, így erre nem tesztelték a kést. Viszont a szalonnát, hagymát, kenyeret kiválóan nyesi. Egyesek még - a manapság divatos - kerítéskolbászt is vágtak vele!

forrás és engedély: PIA (Pithecus Intelligence Agency)

 

Szólj hozzá

EDC Kés