2022. dec 23.

Toothpick style.

írta: pithecus
Toothpick style.

A következőkben egy ATSM LPC edition* kés kerül bemutatásra. Az eszköz megfelel az SHTF utáni újrakezdés és a gazdaságos környezetvédelem követelményeinek.

papi1.JPG

A penge a szokásos 56-58 HRC TSTM acél. Valaha negyedmagával mérlegelte a dolgokat. A kiindulási teszteken viszont, bár csak egyedüli részként volt jelen, 100%-ban teljesítette az adott célú késnek való alapanyag-kívánalmakat. A Rozsda méla undorral elfordult tőle ezért a vizsgálóbizottság nem is savazta tovább.
Noha mindkét oldala egyforma, a kételkedők meggyőzésére, hogy nem kamu, itt a másik oldal képe is.

papi2.JPG

A penge hossza 116 mm, vastagsága 2,8 mm, a markolat hossza 80 mm.
A markolat északi-sarki diófa**, igazolva az ősi késmesteri mondást, hogy "a markolat anyaga a földön hever, csak le kell hajolni érte".***
Azért, hogy igazoljuk a PTA-nak, az SHTF utáni környezettudatos újrahasznosítás elvének maradéktalan betartását, az érdeklődők kedvéért bemutatjuk a kiindulási anyagokat. Erre még a Pudingfejű Greta, a klímahisztérika is elismerően csettintene.

papirvago.JPG

Természetesen akit nem érdekel, az ne nézze meg. Az eszköz a Pithec Művek összes helyiségében, maximális gondossággal készült. A műveletek során egyetlen ujj sem szenvedett károsodást.

 

* Arkansas Toothpick Style Mini, Letter-Paper-Cutter
** A műhely jellegű helyiség északi sarkában lévő fakupacból.
*** Továbbá, "csak a kisstílű ember tart rendet, a zseni uralkodik a káosz felett".

Szólj hozzá