2017. okt 15.

Brazil

írta: pithecus
Brazil

A csodás Brazilia... Egy igazi törpös caboclo EDC-t mutatok most be.
Egy manausi manus, senhor Silva Palinca jóvoltából került ez a machete a PTA múzeumába. Az arrafelé nélkülözhetetlen EDC eszköz végigkísérte senhor Palinca expedícióját a Rio Afroamericano völgyében, egészen a forrásig, Cupan Verde faluig..
Most, hogy felhagyott a kalandos élettel, délre, Rióba költözött és "Tupiqupi" néven szállodát nyitott, amiben a tradicionális étkeket felszolgáló "Saboroso Pessoas" tupi étterem is működik. Állítólag kitűnő a friss bögyörőjük, bár nem angyalból készül, és híres a tökösmákosuk is. De ezt majd máskor, máshol... :-)))
Most nézzük a Boa Vista-i jenki malackólával barnított pengéjű szépséget egy, még a dzsungelben készült felvételen.

1015_7.jpg
Mivel kedvenc eszközét most már kellően megbecsülő kezekben tudhatta, Silva Palinca barátom megnyugodott. Elpékesztő törpéneteket mesélt a dzsungelbéli kalandjairól. Volt hogy egyszerre hét szúnyogot is kettévágott, mikor azok a vérszomjas fenevadak megtámadták. Hetet egy csapásra!!!
Máskor, horgászatra készülvén egy piranháktól hemzsegő patakon kellett átkelnie. Ismét a machete mentette meg, hirtelen kettévágott egy csalinak előkészített gilisztát, beledobta a vízbe, és míg a piranhák a vérszagra gyűlve marcangolták szegény gilisztát, ő egy elegáns ugrással biztonságban átjutott a túlpartra. Univerzális alkalmazhatóságának bizonyítéka, hogy könnyedén készíthető vele tollaság is!

1015_8.jpg
A dzsungelbéli rettenetek után senhor Palinca most már békés nyugalomban él Rióban egy favelában, és időnként elénekli a régi szép brazil népdalt, hogy: "favela, fak anál, fat a'nyér..."

Szólj hozzá

törp EDC Kés