2023. dec 21.

Karacsun kés.

írta: pithecus
Karacsun kés.

motto: "Távozz Tőlem Sántán!"  (ősi gonoszűző mondás*)


Karacsun kés. Az ősi magyarság egyik legnagyobb ünnepe a Karacsun – a Téli Napforduló, vagyis a sötétség fordulása. Emlékezzünk meg róla egy Karacsun-késsel.
H&H No.III. azaz a Heaven and Hell kés harmadik típusa. A téglák, azaz a beépítettek jelenléte és  szorgos  munkálkodása nyilvánvaló.
kara1.JPGPillanatnyilag még todományos viták tárgya, hogy a Pokolba beépített angyalkémek világosították-e ki a fekete pengét, vagy az Alvég ügynökei sötétítették a fehér markolatot. Mindenesetre mindkét csapat ügynökei felismerhetők a vágóeszközön. De a világosság győzelme borítékolható.
A lényeg a lényeg, a világosság nem csak a kés esetében, hanem IRL is növekszik, ezentúl a nappali világosság** minden nap egy tyúklépéssel hosszabb lesz.
kara2.JPG
Ez lehet a Sötétség és a Világosság harca. Bár a nyertest mindig a győztesek hirdetik ki. És mint a XXI. századi közmondás tartja: "Semmi sem olyan változékony, mint a múlt". De a tettesek
felismerhetőek a késen. A penge kifehérítése, a sötétség foltokban felbukkanó ellenállása ellenére jól halad, éppúgy mint a markolat világosítása.
kara3.JPG
A világosság élharcosai szemmel láthatóan már győztek a penge élén.
kara4.JPG
Végül a méretekről: pengevastagság 2 mm, pengehossz 92 mm, markolathossz 100 mm. A harcoló feleket a mennybéli fehér Galamb és a sátáni Pentagramma jelképezi.

 
* Bár egyes vélemények szerint a régi bokánrúgó versenyek versenyzőinek köszöntése volt, mielőtt beléptek a küzdőkörbe.
** Bárcsak a világosság a fejekben is növekedne, de erre nem sok esély látszik.

Szólj hozzá