2017. okt 15.

Galambos

írta: pithecus
Galambos

Ne feledjük az indiániai amerikkok ősi felszereléseit, még a Galambos Kristóf (híres magyar utazó) féle felfedezés előttről. Csingacshukk főnök sírjában - aki a legenda szerint tüzesvízbe fulladt - talált eszközök szerint kőbalta, íj és nyíl, továbbá csontkés volt a fő felszerelésük. Fémtanból még lila UV-n is megbuktak volna. A tomahókot is az első kufároktól kapták, amivel aztán - nomen est omen - hókon is nyomták őket...
Pregalambián lelet az alábbi - első törpindiánok, a hupivörös törpikék által használt - csontkés is, amit az évezredekkel ezelőtti rokonságra való tekintettel Ronda Ló (ősmagyar nevén Ménrút) a rokon dakota-büdösláb indiánok főnöke adott át a PTA múzeum részére.

1015_2.jpg
Anyaga csiszolt bölényféleségcsont, a tartója pedig Untatamunka törzsfőnök lehánya, Lusta Puncihantás indián hencegnő találmánya, a varrás nélküli késtok.

1015_1.jpg
Ez a sárgás szín közelíti meg legjobban a pucér valóságot, direkt napfényben... nodehát a dakota álom hol van a büdös valóságtól... (:-P)

ui: Apropo, a minap a kezembe került egy valódi ősi, Észak-Amerikából hozott eredeti indián népművészeti álomfogó. Tüzetesen megvizslattam. A hátulján megtaláltam a nagyon diszkrét, de olvasható feliratot: Made in China... :-)

Szólj hozzá

EDC Kés