2023. sze 17.

Kétforintos kés.

írta: pithecus
Kétforintos kés.

Készülhetett volna a Kiskakas gyémánt félkrajcárjából is, de a PTA szakértője különféle megmunkálási problémákra hivatkozva lemondta a projektet. Így lett a kés Kétforintos.
Bár valójában két forint 50 fillér lenne a pontos meghatározás, de egyrészt ki emlékszik már a fillérre, másrészt ne bonyolítsuk túl a dolgot. Mindenesetre egy emlékkés ez is. Akit érdekel, találja ki miért.

 ketf_cim.JPG

Két egész ősforint II.* és közte egy fél alkotja a markolatot, egy príma 440C-s kínai acéldarabka a pengét.
Kihajtva egyesek szerint a közel fénysebességgel pörgő lábú gyalogkakukkra, mások szerint hasonló sebességű sisakos kazuárra hajaz, illetve tollaz. Mindenesetre bármely versenyen 1-es rajtszámmal indul.

ketfnyit1.JPG

Ilyet még Lüke Skywarer sem láthatott a Tatooine-on, mikor időnként beállt a Shit-rend tagjai közé, mint No1 SAE tag a bolygóközi kocsmában. A jóság még fekve is kvázi fénysebességgel pörgeti a lábait. Ettől még Egykő Albert is szívrohamot kapna!

ketffekv.JPG

A macskakarom penge, mint egy Kacorkirály, bármit elvág amihez hozzáfér. Még a papírt is.
Külön érdekessége, hogy megáll a hasított papírban, külön rá kell akaszkodni valakinek, hogy tovább vágjon. Ha valakinek nagyobb rombolás kell szerezzen be egy oroszlán, vagy velociraptor karmot.

ketfpapir.JPG

Na jó, szalonnázni nem való. Kulináris felhasználása erősen korlátozott, de hát arra vannak kitalálva a bármely jobb kereskedésben, búcsúban és falunapon beszerezhető konyhakések és bicsakok.

 

* Újszülöttek kedvéért az átmérője 16,3 mm, vastagsága 1,1 mm, anyaga rézötvözet.

Szólj hozzá