2017. okt 17.

Csodasarló

írta: pithecus
Csodasarló

motto: "Már új időszámítás van... Napjaink meg vannak számlálva."

A francia Nuquima de Chakapina kolostor kúpoldájában megtalálták Csodaturmix druida, az ősi gallérus nép nagy törpjének aranysarlóját. Analfabetix ősi krónikája alapján ezt Befaucheaux, a kovács készítette Verdszájbaezt (ma Versailles) ősi magyar városban. Az eszköz a druida EDC-jéhez tartozott, ezzel vágta a varázsitalhoz szükséges zöldséget. És néha az ellent is, amikor Bessarix, a hős gallérus hadvezér romaellenes hadjáratot vezetett Császár Gyula ellen. A Túloz (ma Toulouse) melletti csatában irgalmatlanul felpofozták a Gyulát, és ebben nem kis része volt a sarlónak. Láthatóan itt nem a méret volt a lényeg.

60.jpg
(Csodaturmix sarlója, Brobdingnag királyának szalonnázókése és a királyné fogpiszkálója)

Egészen a nagy folyón túlra zavarták. A Gyulát. Meg az Ottót. A TótOttót. A folyó ma is megvan és eonokkal a csata előtt is megvolt. A Lóár folyó (ma Loire). Az ősi legenda szerint arrafelé kiránduló eleink lovaira ott a Francban jött rá a kisdolog, így keletkezett a folyó. Mások a föld-fű-víz barterüzletre való utalás mellett teszik le a nyerget, így jogosan követelhetjük vissza az ősi magyar földet. Jelenleg tudja a franc, mi az igazság. Node a lényeg, íme a csodasarló:

60_60.jpg
Ami biztos, hogy Csodaturmix a druida sarlova magyar találmány (v.ö. lovasnemzet) és régmúltkor Medvezsíroskenyérhéj, a táltos hagyta ott a a terveket a Francba'. (Jól meghálálták. De ez már másik siralom...)

Szólj hozzá

törp EDC Kés