2017. nov 18.

Rizsában

írta: pithecus
Rizsában

Japán napok? Felkelők? No akkor "ezmiez"? Mivel túl könnyű - csak 5 gramm - így nem is raktam a rejtvényesbe. Inkább a rizsába. Ezzel utálva a helyi iszonyokra. Hiába no, a rokonok azok rokonok. (De az egy másik mese, kevesen érthetik...) Ezen rizsa esetében viszont Nihonország az esélyes.
81.jpgTalán valami trópusi virág ehető termése? Elméleti esély erre is lenne. Ha valaki olvasta a kormányhoz közelálló Washiki Shimbun legutóbbi számát, az tudhatja hogy visszatért a Magaki Furamuki kapitány által vezetett Kaki Maru kutatóhajó, amelyik dr.Fushimishi expedícióját szállította a trópusokra. Onnan több dolgot meg akartak etetni az emberekkel. És
igen, lesz még melegük... (A professzor munkásságáról már láthattunk egész estés filmet is.)
81_81.jpgNa neeee, ezt már nem esszük meg! Korábban volt szó Nihon-béli gyilokeszközről, lássunk most egy vegyesfelhasználású tantót. (Nem összetévesztendő egy jó tan'tónénivel. Merthogy azt bökni lehet, ez pedig egy bökő!) Nézzük akkor az igazi valót, Itsuka Kichiyuku EDC-jét, amit még Mutsika Faratsuki ómamagésától örökölt. Ezzel hámozták a rizst, hegyezték a
zabpelyhet és védték erényeiket. Majd ha az esetleg megpimpósodott, ezzel csinálták a matahari-t (japáni öngyíkolászat) is.
81_81_81.jpgAz eszközt a Shunazoma prefektúrabeli Kummanto városából kapta a PTA törpkésmúzeuma, miután Kichiyuku szán végrendeletileg - mint félázsiai féltestvér rokonra - ráhagyta. Az ajándékot visszamenőleges hatállyal - a PTA nevében - megköszöntük.

ui: Egy kis történelmi háttér a késhez...
Irodalmilag ismert Csocsó kisasszony története, aki a róla elnevezett asztali pörgősfocit feltalálta. Mivel ezt nem tudta a jenki sörhajóhadnagy barátja kedvére az amerikia focira is konvertálni, így bepörgött és kedvenc EDC-késével önmataharit követett el. Ráadásul a nevezett Linkerton is elhúzott egy szuzukival. És a végén mindenki énekelt... Rémes, ugye?

forrás: A földből természetes úton, folyamatosan vagy időszakosan felszínre törő víz.

Szólj hozzá

EDC Kés