2017. dec 02.

Indián

írta: pithecus
Indián

Na, akkor dobjuk fel egy kicsit az ősi, pregalambián (= Galambos Kristóf, a nagy magyar felfedező előtti) indián késtémát.
91.jpgMegint egy emberkés. Tekintettel az évezredekkel ezelőtti rokonságra, jó cimborám, a korábban már említett Ronda Ló (ősmagyar ősi ősnevén Ménrút) a dakota-büdösláb indiánok főnöke meglepett egy szakrális-rituális csontkéssel. Az eszköz még Shiting Bull főnök kortársa, a híres törzsi sámán, Macipacsi tulajdona volt.
9191.jpgA markolatvég-korong egyik oldalát a Nagy Manitu híres szent türkiz Könnycseppje díszíti, szent Csipával beragasztva. Aki hozzáér az akár szerencsés is lehet! Ez az értékes ereklye hatalmas megtiszteltetés a PTA számára.
A másik oldalán a Plejádok látható, ami az indiánok fénykorában tisztelendő érdekesség volt, mára viszont már a végtelen emberi ostobaság jelképévé nőtte ki magát. Aki nem hiszi, járjon utána... Általában Macipacsi is csak levélnehezéknek használta.
919191.jpgA csiszolt hegyikristály csillagok mutatják az ősök tudását. Vagyis hogy volt szemük és láttak vele... És amit érdekesnek találtak, azt itt-ott meg is jegyezték a hálás utókor épülésére. Vagy az istenek kiengesztelésére. Egy-egy ilyen Plejádokkal márkázott EDC késnek pusztán a tulajdonlása is komoly tekintélyt jelentett a törzsi gyűléseken...
A penge egy bő lény lábcsontja (a szűk lényé kicsi volt), a markolat jámborszarvas vagy
rémszarvas, további apróságok a türkizbőrcsík, türkizkő, hegyikristály, békepipakorommal stabilizált fenyőgyanta... (... is lehetne.) A teljes hossz 193 mm.

Szólj hozzá

EDC Kés