2018. jan 13.

Csikony

írta: pithecus
Csikony

Maradjunk még egyelőre a földön. Már megint elcsigázódtam. Merjünk ismét kicsik is lenni! A PTA Késmúzeumának legújabb kiridashi szerzeménye egy megvasult pettyes élescsiga, todományos besorolás szerint egy Taknyoncsusz leoparduc var. rasp.
A kaffer dr. Matata Kofferben ajándéka, merthogy létezik Afrikában afro-afrikai szarmazék afro-kiridashi is.
13.jpgA használati lehetőségek egy ilyen mini faragószerszám képességein belül végtelenek, de az próbáljon meg vele csavart vágni, aki nem fél hogy eltöröm a kezét... esetleg nem tart attól, hogy kettővel több füle lesz mint foga. Mert aki a virágot szereti, rossz kés nem lehet.
13_13.jpgUniverzális eszköz, még a sörösüveget is nyitja, ami persze nem egy nagy teljesítmény, hiszen - mint köztudjuk - olyan nincs hogy valami nem sörnyitó. Egy olyan őskori eszköz, mint a ceruza megfaragása - ami tipikus SHTF szükséglet - sem jelent problémát vele.
13_13_13.jpgBár most kofferben hozta a szállító kaffer Gathyaban Khukhi, de tájékoztatott, hogy kis fonott kosárka is jár a faragószerszámhoz. Tutikoko a törzsi sámán ilyenben áldja meg, hogy ha nem használják, soha se veszítse el az élét. Nagy varázslat! Itt is van valahol a csomagban, és amíg én előkeresek neki egy kis baksist, addigra meg is fogja találni.
13_13_13_13.jpgAnyaga TTM reszelőacél, a teljes hossza 53 mm, élhosszak 23/10 mm, vastagság 4 mm, a házdísz két féligazgyöngy.

Szólj hozzá

EDC Kés