2022. aug 13.

Törpös kulcskés.

írta: pithecus
Törpös kulcskés.

Csak hogy elkerüljük azt a rettenetet, hogy a törpök tüntikézni kezdjenek a Trantoron a PTA székház előtt, íme egy megbékélésre okot adó kulcskés, kifejezetten törpikék számára. A Késmúzeum TÖKI - KUKI  hiánypótló beszerzése. A beszerzés után a két részleg, a Törpkések Intézete és a Kulcskések Intézete - stílszerűen - késhegyre menő harcot folytat a kiállítás helyéért.

kutor1.JPG                                

A penge borotvaéles és mindössze 0,5 mm vastag. A skandináv jellegű él, bár formailag megfelelő lenne, de törpös méretéből adódóan, a túlzott törpbogyószörp fogyasztásakor is csak korlátozottan alkalmas a kardélre hányásra. A púpos kalóz-dao jellegű szablyaforma egyébként borotválkozáson kívül bármire alkalmas lehet.

kutor2.JPG                               

A szokásos késteszteket gond nélkül abszolválta. Mindössze a méretéhez képest óriási, kőkeményre főtt tikmony aprításához kellett a "dinnye-módszert" alkalmazni. Elméletileg békanyúzónak is alkalmas lenne, de egyrészt a törp nem eszi a békát, másrészt a béka eszi a törpöt, ha az kimegy Aprajafalváról a mocsárba.
A tesztelés során egyetlen ujj sem szenvedett ki.

kutor3.JPG                                  

A felirata szerint törpök közötti kommunikációt is segítheti. Azaz com = a kommunikációt segítő
eszköz. Ennek kinyitása és a késfelmutatási szertartás egyértelműen békét hoz a felek között.
Persze ott van még a sunyi Hókuszpók, az mindig bekavar, pedig midig kapott a pofájára...

Szólj hozzá