2021. feb 26.

Intersztelláris gimmick.

írta: pithecus
Intersztelláris gimmick.

'Oumuamua kése. Legalábbis így tartják a szigetlakók az űrbéliek ajándékát. A PTA Havaji külsős munkatársa, Abaltsalona Manuku juttatta el ezt a kanfasztikus relikviát a Késmúzeumba.                                                      

Az Egyszarvú irányából jöttek és a Pegazus csillagkép irányába távoztak. Mindkét csillagkép-lény mintáját egy patáshátas adta, tehát lófélék, így az idegenek is kapcsolódhatnak egy lovasnemzethez.                                    

A feltalálás helye a Pál vezér csapata által elfoglalt szigetek, a három ősmagyar sziget, Ihaj, Csuhaj, Havaj közül a harmadik. Onnan származik palinéző-magyarul "ópúreshomu" eltorzult megnevezése.                           

A csillagászati értelmezést Kamupuna Erihapeti, a helybéli Keckeck obszervatórium csillagésze adta elő. Nyilvánvalónak tűnhetne az űrben kódorgó, messziről jött poros halott kődarab. De a bizonyítékok másról tanúskodnak. Időtörés!

A Gethen bolygóról* jött nemváltók, valaha a Földről elszármazott és átalakult emberi utazók időtöréssel megállították az időt, szétnéztek, majd egy parittyamanőverre felhasználva a Napot, űrhajóstól nagyon gyorsan továbbálltak. Tudományos megfigyelők szerint az idő mintegy 24 órára megszűnt** létezni. Ennyi időrés elég volt nekik, hogy megállapítsák hogy ez a bolygó már túl meleg nekik. Távozásukkor helyrecsalták az időrést, így gyakorlatilag az emberek nem vettek észre semmit, csak a száguldó űrhajót.                                                    

Ittlétük egyetlen bizonyítéka a látogatásuk emlékeként itthagyott, vagy ittfelejtett kiskésük.

Az eszköz hasonlít az űrhajóra. Az orichalcum*** penge felülete mikrometeoritok becsapódása miatt ragyás, egyben ez a módszer a legenergiatakarékosabb keményító eljárás. Előnye az is, hogy a vágott anyag nem tapad hozzá. A hajó többrétegű mikrometeorit-védő pajzsai közé elhelyezhető bármi, amit csak kissé kell megrücskösíteni.                                                                                                                                                    A markolaton látható csillagképek talán az emberiség korábbi kirajzásának irányait jelzik. Így összességében akár egy szertartási kés is lehet, amivel a dicső múltjukra emlékeznek.                                                                  

Sokkal valószínűbb viszont az az elmélet, hogy a markolat csillagképei a nemváltások komfortját szolgálják, hiszen aki ma Vadász, az a jövő hónapban a Nagy Merőkanál mellett találhatja magát a konyhában.

Ez egyben azt is bizonyítja, hogy a Gethen nem lehet 5-6 parszeknél távolabb tőlünk, hiszen a csillagképek nem szenvedtek különösebb torzulást a mi egünkön láthatóakhoz képest.                                                            

A kés arányai, 225:22,5 mm megfelelnek az általunk 'Oumuamua néven nyilvántartott űrhajó 10:1 hossz-szélesség arányának. Az edzett orichalcum penge vastagsága 3 mm.

Egyes kutatók különvéleményt jelentettek be. Mégpedig azt, hogy az objektum egy, a Hoth bolygótól elsodródott és alaposan lekopott birodalmi cirkáló roncsa, a kés pedig atlantiszi hamisítvány. De erre semmi todományos bizonyítékot sem tudtak bemutatni.

 

 

* Az ott élők szexualitása az örök tél hatására megváltozott. A kemmernek nevezett, szexuálisan aktív időszak csak havonta rövid időre jelentkezik a bolygó lakóin, és csupán ilyenkor válnak férfivá vagy nővé, máskülönben a kettő közötti állapotban léteznek. (A híres csillagközi utazó, Ursula K. Le Guin: A sötétség balkeze című útleírásából.) 

** Az obszervatórium portása szerint viszont valami születésnapot tartottak, ahol úgy beantragolt a csapat, hogy egy egész nap kiesett az agyukból.

*** Orichalcum, az atlantisziaknak tulajdonított ötvözet, de a fentiek okán lehet, hogy a getheniek egy korábbi látogatásakor adták át a know-how-t, esetleg ők az elveszett atlantidák népe.                                                                                                                                                     

Szólj hozzá