2022. jún 03.

Paripagyártó kés.

írta: pithecus
Paripagyártó kés.

Egy paripagyártó manufaktúra ősi jurtájában találták ezt az ókori célszerszámot és juttatták el a PTA Késmúzeumnak. És még egy pohár kumiszt se kértek érte. Egy lovasnéptől ez nagyon derék dolog. Az Unicumot pedig a postással közösen fogyasztottuk el.

lo2.JPG

lo3.JPG

Az ősök megdöbbentő tudását mutatja, hogy a késen oldalanként 16 darab ovál látható, amit ha összeadunk, akkor kijön egy fél ló 32-es kromoszómaszáma. Viszont a másik fél ló sehol. És akkor hogy adódhatna össze egy egész ló 64 kromoszómája. Ez a paripagyártás lényege. A kromoszómaegyesülést a késsel, már az egyik forrásánál megakadályozzák.
Az ötlet mai megvalósítását a greenpeace is támogatja, hiszen így egy ló (pl. Equus ferus caballus) nem szaporodik túl és nem legeli el a füvet a marhák és más, növényevő állatok elől sem. Szívni meg pláne nem szívja!

lo1.JPG

A zöld színt a fenyőgyantában oldott fodormenta és fenyőtű pigmentje adja. A markolatvég vörös színe pedig egy csepp lóvért tartalmaz, amiből szükség esetén évezredek múlva is klónozható lehet a nevezett páratlanujjú patás.

lo4.JPG

A késpenge a vajat úgy vágja mint a zsírt, az eredeti alkalmazását az erre jelentkezők és pláne ló hiányában nem lehetett kipróbálni.
A vizsgálóbizottság önkéntes jelentkezőket vár tesztelésre a pta.logolyo@tranai.huha emilcímen, "paripát csinálunk belőled" jeligével.

Szólj hozzá