2022. júl 05.

Rigócsőr királyfi kulcskése.

írta: pithecus
Rigócsőr királyfi kulcskése.

A legendák szerint Fehérrigófia Rigócsőr királyfi kiskése volt. Ő alapította a WTM* mozgalmat.
A penge formája egyértelműen rigócsőr, bár a horgászok gilisztaszedésre valami alkalmasabb eszközt keressenek. Vagy vásárolják meg a nevezett gyűrűsférget a csaliboltban.

 abus1.JPG                 
 
A markolat felirata figyelmeztet arra, hogy bár a leggondosabb kulcskéskészítés termékét tartják a kezükben, de ezzel ne éljenek vissza, az óvatosság sohasem árt.

 abus2.JPG                 

Egyes renegát kutatók ezt tagadják, szerintük egyszerűen az Abigél név becézett alakja az Abus. A felirat simán egy márkázott női kiskést takar. A nevezett hölgynemű volt egyébként - némi szívatás után - a királyfi felesége.

 abus3.JPG                  

Pár szó a származási helyről, Rigóniát délről a Feketerigók Földje, keletről a Sárgarigó Népes Köztársaság határolja. De ezek nem készítenek kulcskéseket, ezért nem is árulnak, tehát jelen esetünkben teljesen érdektelenek.** Kivételként meg kell jegyezni, hogy az SNK-ból időnként igen kiváló pengék érkezhetnek, amit alkatrészként felhasznál a Pithec Művek restaurátor műhelye. Tovább földrajzolva nyugaton és északon semmi értelmes sincs, egy deka sem.
A Rigóniai királyság pöttyírása látható a kés kulcsmarkolatán, ami annyiban hasonlít az inka csomóíráshoz, hogy ezt sem fejtették meg még rendesen/teljesen/sehogyse. De találgatásból, hazudozásból és csalásból is sokan megélnek.


* WTM - White Thrush Matters
** Falunapi, vagy búcsúbeli vásáron se keresse senki, mert ez az egyetlen, 1of1 példány, ami csőrről csőrre adogatva került a PTA Késmúzeum tulajdonába.

Szólj hozzá