2022. júl 16.

Kulcsban a cápa.

írta: pithecus
Kulcsban a cápa.

 

Egy speciális kulcskés került a Késmúzeum tulajdonába. Formáját tekintve a legelfogadottabb értelmezés szerint egy hatalmas hullámhegy, vagy nyitott cápapofa, tehát valami vizes helyről származhat, vagy a vízözön korából. De az is feltételezhető, hogy a SILCA* felirat csak átvitt értelemben használatos. A 3M** felirat is érdekes lehet todományos szempontból, de ebben még nincs egyezség, csak kétség, sőt többség.

3m1.JPG                         

Gyakorlatilag egy érdekes békanyúzó, ahol a comb leválasztása, majd megnyúzása a kés kétféle élével praktikusan, pillanatok alatt elvégezhető. Ez egyben környezettudatosság is, hiszen a brekkancs feltalálási helyéről, csak az emberileg emészthető részeket (+ kutyacsont) visszük haza, a többi része visszakerül a biológiai körforgásba.

3m2.JPG                           

A kiskorú látogatók vendégkönyvi bejegyzései szerint tökéletesen alkalmasnak látszik szobai virágkarók faragására és az ehhez szükséges vesszők begyűjtésére. A penge 440C anyaga borotvaélesre fenhető volna. Feltűnés nélkül nyakban hordható egy zsinóron, legfeljebb "kulcsos gyerek"-nek nézik a viselőjét.

3m3.JPG                          

A rozsda nem eszi a vágóeszközt. A kétféle él alkalmazásakor hüvelykujjas rögzítés és mutatóujjas rögzítés között kell váltogatni. A kés tökéletesen kétkezes, így balogok is jó eredménnyel használhatják.



* SILCA - Sea In Lake Cappadocia, azaz tengernyi ember elfért egy kis helyen a Kappadókia alatti
városban, avagy magyarul cseppben a tenger.
** 3M   Maradék Mentő Munka, Make Metals Matters, Mini Mate Master, Multi Material Messer

Szólj hozzá