2023. nov 16.

Egyiptomi Napfelkeltő kés.

írta: pithecus
Egyiptomi Napfelkeltő kés.

motto: "Kuntu saghidan fi shababi." *

Egy ősi egyiptomi szertartási kés. Nem a mai sivatagi-nomád Egyiptomból, hanem az eredeti egyiptomi Egyiptomból, feltehetően III. Rumszesz fáraó korából. Legalábbis - sok más egyéb tárggyal együtt az ő maszturbájából került elő. A full-tang kés atlantiszi orichalcum, amit a penge felirata is valószínűsít. A markolat csontberakásos.
Az egyik oldalán az egyiptomi hitvilág szerint, a Földön álló skarabeusz igyekszik feltolni a Napot az égre. Érdekessége az óarany skarabeusz múmiája, amit atlantiszi víztiszta gyantába foglaltak. Ez a gyanta, csillagászati ára miatt kizárólag ilyen szakrális eszközökhöz volt használatos, még a fáraók múmiáit is sötét, közönséges gyantával kenegették.

kesnap.JPG

A szent skarabeusz múmiája Yosher fáraó (Alsó- és Felsőerjesztés ura) Arcszesztismegisz nevű háziorvosának feljegyzései alapján, a papiruszok szerint Tisztaszesztisz felügyeletével készült.

A másik oldali csontba befoglalt, az elemzések szerint .500-as ezüstlapon látható hieroglifák Ámon-Ré isten nevét és az ő mindent látó szemét tartalmazzák.

kesra.JPG

Aki fel akarja fedezni Atlantisz ősi helyét, annak nagyon meg kell kapaszkodnia, hiszen a Földön szinte nem is akad olyan hely, ahol lelkes "kutatók" még nem vélték "felfedezni" Platón tanmeséjének, igaz tökéletesen elpusztult helyét. A legendák szerint személyesen nem pusztult el mindenki, és az atlantisziak hét nemzete (köztük az ős-turániak) szerteszóródott a világban.

keselolrol.JPG

A markolat végén található jelek és számok adta pontos kormeghatározás még folyamatban van.

kesdat.JPG

A kés a kutatások szerint Ámon-Ré isten szekerét az égboltra feltoló szent skarabeusz munkáját segítette, amikor a papjai minden hajnalban bemutatták a késfelmutatási szertartást. Enélkül lehet hogy fel sem kelt volna a Nap.

kesfelmut1.JPG

A történelmi hieroglifák szerint egyszer elaludt az ügyeletes napfelkeltőket felkeltő pap és reggel sötétségre ébredt az ország. De miután a mulasztót megetették Szobek isten Nílusi képviselőjével és megkezdték a Napkeltő Késfelmutatást, lassan-lassan, előbb egy kis sarló, majd fokozatosan az egész Nap kivilágosodott.

 

* Arrakis-i (Dűne) fremen közmondás, "Egy madár a kezedben értékesebb, mit kettő a bokorban".

Szólj hozzá