2022. nov 03.

Szíriuszi csillagkulcs.

írta: pithecus
Szíriuszi csillagkulcs.

Valahol ... "egy messzi-messzi galaxisban"... kulcskés volt... Aztán egy látogatás alkalmával elmesélték a Föld lakóinak, hogy miként néz ki. Ők pedig megcsinálták, hogy emlékezzenek a lényegre, hogy egy kettőscsillag bolygójáról jöttek a látogatók, meglátogatni a csillagcsángó elődeiket. A PTA Késmúzeum kése az eredeti bennszülött kés tökéletesen autentikus másolata. Tehát nem hamis, hanem eredeti másolat.

csill1.JPG
Éles szeműek észrevehetik, hogy az Orion csillagkép és a Szíriusz látható a másik oldalon. Ez a motívum szinte minden ősi népcsoportnál megfigyelhető. Hiszen az őszi estéken felkelő Nagy Vadász uralja a keleti eget. A Szíriusz pedig mint a legfényesebb csillag "természetesen" a származási helyük. Csak nem jöhettek a szabad szemmel nem is látható 61CygniB-ről...

csill2.JPG
Teljesen kinyúlva a tökéletesen univerzális túlélőpenge alak szúrhat szemet. Annak aki nem vigyáz.
Anyagilag a szokásos, minden bennszülött háztartásban meglévő, környezettudatos felesleg felhasználásával készült, kézimunkázva.  

csill3.JPG
A penge 45 mm-es, 1,5 mm vastag, kitűnő minőségű TSTM acél, a hátán díszítve. A markolat 55 mm-es, egy döglött zár kulcspárja, csillagmotívumokkal díszítve, vas és rézszögekkel rögzítve.

Szólj hozzá