2017. okt 14.

Régészet

írta: pithecus
Régészet

A PTA (Pithecus Tudományos Akadémia) kutatói ismét nagy felfedezést tettek a Nukupina Csakima-i kolostrom feltárása során. Ismét bizonyítékra leltek, hogy a törpkirályok kora nemcsak mai téma, hanem egyidős a civilizációval. Sőt, mint látjuk korokon átívelő.

03.jpg
XIII.(avagy Boldog) Piás törpápa által I.(avagy Csutkányi) Vajákos (= Vaj Ákos) törpvezér részére küldött korona egyik példánya mellett találták meg a római gládiuszt. Jellemző a korabeli iszonyokra, hogy a római kardot is (az akkori "kínaiak"), a törökök hamisították. Erre egyértelműen utal a a markolaton a kissé elmosódott, de sejthető "Ali Pakka" mesterjel is.

A képen látható még néhány fáklya, amivel a középkor sötétségét próbálták eloszlatni. Nem sok sikerrel, mert a középkor még ma is sötétít...
Szóval a gladius, egyes jelek szerint Marcus Ricinus tulajdona volt, aki hajtóból küzdötte fel magát futárrá és kardjának később jelentős szerepe volt a koronák terítésében. Természetesen a nevezett EDC/CIA fegyvernek még jelentős mértékű restauráláson kell átesnie, de első a köztájékoztatás!

Szólj hozzá

EDC Kés