2017. okt 15.

Inkább

írta: pithecus
Inkább

Ha már úgyis a déli amerikkok földjén vagyunk, az amazonok karjaiból ugorjunk inkább az inkákra.

Lássuk az egyik első, ha nem a legelső környezeti katasztrófa részbeni okozóját, résztvevőjét, az inka király, XVI.Alpacca elefántölő daggerét. Anno, még a pregalambián korban olyan mennyiségű törp pirosszemű zöldelefánt volt a vidéken, hogy az elefántölő kötelező EDC, sőt CIA (Carry It Anywhere) viselet volt a közpolgárok számára is!

30.jpg
Jól láthatjuk a jelölést a pengén, az elefántot és a királynevet. Ez bizony az alpaccaházi királyok ősi törpelefánt-vadász EDC-je. Rég családi tulajdonban van, még hírneves dr.V. Béla ősöm (v.ö. barlangok örzői... a magyarság egy elveszett ősi törzse, az ún. bélák) hozta Dél-Amerikából, az Undok-hegységből. Nagy kujon volt az öreg, hintette a magját rendesen, lehet egy komplett törzs a félrokonom... (X-D) De az egy másik törpénet...

30_30.jpg
A ma már kietlen Atacama sivatagban valaha végtelen cseresznyefamezők hullámoztak. Mint köztudott a cseresznye a pirosszemű zöldelefánt kedvence, fára mászik érte, mert ráadásul ott jól el tud bújni, szinte láthatatlanná válik.
Az általános - ma is megfigyelhető - tendencia szerint, nemcsak a hülyeség, hanem a törpelefántok is nőttek. Mire elérték a maközeli méretet, sajnos a földbe taposták az összes cseresznyefát. Így keletkeztek a Dél-Amerikai sivatagok.
Ennekutána a pirosszemű zöldelefántok elkezdték dühödten és tömegesen látogatni a MatyóPityu város környéki bevásárlóközpontokat, de mivel egy bizonyos Nagymagyar szerszámember cseresznyeexport-terve befulladt, így nem kaptak. A dühöngőket - nagyon helyesen - XVI.Alpacca parancsára feldolgozták kutyakonzervnek.
De él még a tiszteletük a bennszülöttek között! Bizalmukat megnyerve, a bélatesók ottjártamkor megmutatták a titkos barlangot, ahol egy valódi szakrális tárgy - a tőr - segítségével bármikor megidézhető a Pirosszemű Zöldelefánt. És ha megjelenik, mindig van titkos üzenete azoknak, akik elhiszik. Persze megígértették velem, hogy a helyet még halálom után sem árulom el senkinek, de egy fényképet készíthettem.

30_30_30.jpg
A fentiekre bizonyíték, hogy a sivatagokban manapság már egy deka cseresznyefa sincs...
Sajnos a hieroglifák már elkorhadtak, de ezt törpénetet az északabbra élő chechepuya civilizáció ketchupa nyelven vésett hieroglikövei bizonyítják.

(forrás: Heraldo de Kokoteso és PNV, képek: PTI)

Szólj hozzá