2017. dec 09.

Hámozó

írta: pithecus
Hámozó

De nézzük tovább a feneketlen tó fenekéről felhozott ükőskori iszapot. Találtak ott még mást is. A nagy bökőhöz feltehetően tartozóan van még nyúzó kajlatestvér is.
A rettenetes Békahámozó! De vitte a barnamedvét és a mamutot is. Borzalmas erejére bizonyíték, hogy az utóbbiak ki is haltak. Anyaga - a PTA kutatásai alapján - mint az előzőekben, csont és vállfa.
7_1.jpgVastag, masszív, erős. A teljes hossza egy kisarasz, vastagsága egy fertályhüvelyk.
A bicskatörténelem egyik jelentős darabja. Szakértők felfedezték, hogy ez a hiányzó láncszem a fix kés és a bicska között. Az élhez tartozó tudományos körök szerint ez egy úgynevezett előbicska. Tudománytörténeti szenzáció! Ez az előfutára a bugylibicskának, hiszen mint látható a tengely már megvan, csak még a becsukhatóságot kellett később feltalálni. Nem lehet eleget csodálni.
7_7.jpgPersze a nehéz vadászat után egy kis resztelt mamutmáj készítéséhez ez az alábbi volt a praktikusabb eszköz. (Figyelembe véve a "Canis domesticus" típusú mosogatógép használata esetén, a horda közétkeztetésével kapcsolatosan korábban említett HAPCI - előírások betartását.) A kés teljes hossza - sámánkézen mérve - pont hatujjnyi.
Az él ősmagyar rece-fice kialakítása piramidális vágóerőt eredményezett, márhogy az adott lehetőségeken belül.
7_7_7.jpgKedves Kantársak, felhívom szíves figyelmeteket, hogy egy ilyen darab, egyébként konyhai hámozó kiskésként is hasznos Téli Napfordulós (mikortól a napok naponta egy tyúklépéssel hosszabbodnak) ajándék lehet valamelyik feleségnek. Tehát munkára fel! :-)))

Szólj hozzá

EDC Kés