2018. jan 27.

Pterosaurus

írta: pithecus
Pterosaurus

Elég legyen már a csúszásmászásból! Emelkedjünk a magasba! Itt a Pterosaurus raspolyicus, a megvasult röpképes dínó. Az első kiridashi, amelyik legrégebben, még az ősidőkben a fák koronája fölé emelkedett. Ezt ember még sohasem láthatta, csak ha nagyon beszívott, a kép is csak valóságazonos rekonstrukció.
21_1.jpgDobozbontásban szinte verhetetlen, de akár egy borítékkal is simán elbánik.
A vajaskenyér megkenését viszont semmiképpen se bízzuk rá. Nem vegetáriánus, ha kell belemegy a húsba, de békésebb időkben még a diót is bontja. Teljesen rozsdamentes (drótkefézve!) és jól érzi magát a száraz bozótosban.
21_21_1.jpgSajnos 65 M évvel ezelőtt, a közismert meteorit vastartalma miatt az összes ilyen aprójószág megvasult, de ilyen ép példány alig maradt, gyakorlatilag csak ez az egy.
Ez ügyben már kereste a PTA Késmúzeumát a Scotbee's és a Chrisali's is, hogy ők majd kellő haszonnal... blablabla... De mint köztudjuk a haza és a Pterosaurus raspolyicus nem eladó!
21_21_21_1.jpgTeljes hossza 116 mm, fejhossza 55 mm, vastagsága 5 mm. Anyaga a szokásos TSTM  reszelőacél, a szeme színjátszó, (főleg zöld) gyönyörű tüzű olcsókő.

Szólj hozzá

EDC Kés