2018. jan 27.

Taknyoncsusz

írta: pithecus
Taknyoncsusz

Szóval sehol egy Halálcsillag-romboló lézerfézermézer, sehol egy neutroncsillaghámozó szuperbökő, akkor csúszkáljunk tovább a földön...

Még mindig a Taknyoncsusz faj. Most itt a kétirányba-becsavarodott nyilascsiga* a Dilinyus sagitta var. rasp egy alulfejlett példánya. A többszörös csavarodást összegezve kijön a 9, tehát az Őstulok Klub szagértői szerint déenesileg valószínűsíthető a szíriuszi származása. Vagyis egy nagyon ősi formáról van szó. Nagyba'. De a PithGen kérges szívükről elhíresült kutatói azon viselik és még vizsgálják a kérdést.
20_1.jpgMéreteit tekintve elég SHTF-takarékos, a teljes hossza csak 75 mm, ami pengének számíthat, az 38 mm, az élhossza sünésszel mérve 2x36 mm, tehát még így is éppenhogycsak 0,9 sünmérték**, a vastagsága 4 mm. Na ebbe kössön bele egy sündisznó! A szúróképessége tesztelve, kiváló.
20_20_1.jpgBár egyedi darab lévén értéke felbecsülhetetlen, azért megfelelő óvintézkedésekkel néhány napig - tesztelésképpen - hordani fogom. Megfelelő, finom puha szarvasbőr nyaktokban kényelmes, decens EDC viselet, és a fóliabontástól a tökönszúrásig bármire használható.
20_20_20_1.jpgA kés anyaga TAF-M reszelőacél. A tok autófényező szarvasbőr-darabka preppermód megvarrva heverészik a kedvenc kanadai favágóingemen.


ui:
* Aki vinnyog, az a nevezett eszközzel a helyszínen tökönszúratik.
** 1 sünmérték = 80 mm

Szólj hozzá

EDC Kés