2018. feb 04.

Kés

írta: pithecus
Kés

Az őszi ki/betakarítás eredménye... A jó prepper előbányászik ezt-azt és a halom lom késfélévé lényegül át. Nem nagy, csak olyan kicsike. Pengehossz 74 mm, pengevastagság 1,6 mm, teljes hossz 154 mm. A penge anyaga már leánykorában is (mikor partizán volt) késként szolgálta az emberiséget, most - alaposan megizélgetve - bár kissé megtöppedten, de újra régi fényében tündököl.
29.jpgA markolat különleges, itt most nem a speciális leopárducmintáról , hanem az anyagáról van szó. A repimadárról már volt szó korábban, arról is hogy a tollát külön tartóban tartja. No ebből a speciális anyagból, a repitoll tartójából készült a markolat nagyobbik része. Kisebb mértékben van benne a Bos taurus domesticus lábszárcsontdarabja is, hogy jobban menjen a vágás. Továbbá tartalmaz néhány áldíszszegecset. Mert van. Sok...
De mivel kés és lámpatopikról van szó, világosítsuk meg a kérdés lényegét egy pöpec zseblámpával is.
29_29.jpgA világítóeszköz többféle üzemanyaggal is működik és fényt áraszt. SHTF helyzetben nélkülözhetetlen és szemmel láthatóan rozsdamantes. Továbbá zsebben hordható és a késsel együtt egy jó egér- vagy patkányburger simán elkészíthető vele.

Szólj hozzá

EDC Kés