2018. feb 04.

Wasteland Special

írta: pithecus
Wasteland Special

A Wasteland Special... Végre megérkezett! Tokkal, (ki)vonóval.
A PTA időgépe hozta automatikus üzemmódban a jövőből, pont a "kutatók éjszakájára". "Az általános elhülyítés és az állattenyésztés hatása a jövőre" kutatási program keretében történt az időutazás, de a mellékelt képek szerint a PTA Késmúzeumának is hasznos volt az út.

Sajnos a pontos időpont megállapíthatatlan, mert a csuhások máglyáinak füstje és a megkövezés nagyobb darab kövei megrongálták a fluxuskondenzátor időkövető-rögzítőjét és érthetetlen módon dematerializálódott számos rézfogantyú és rézkallantyú. De az eredményt tekintve, akkori ügynökünk eredményes munkát (fog) végzett, a kés megérkezett.
27.jpgA pengeforma és a hordmód egyértelműen viking-magyar EDC gyökereket idéz, az éllel felfelé hordás pedig még pluszban japániai rokonságra is utal. Éljen a viking-magyar-japán barátság bizonyítéka! Feltehetően a mester volt, aki mellékelt egy cetlit a késhez, hogy: "plusz tíz kiló lisztért ki is polírozom a pengét". Szóval volt ott még másféle nép is... De ez bizonyítja a valódiságát és elpékesztő értékét.
27_27.jpgAz éle kiváló, borotválkozni lehet vele. A pengekialakítás okán mindössze a fülek környékén kell a szokottnál gondosabban eljárni, hacsak nem vágyik valaki van Gogh pinnaológiai babérjaira, vagy nem akar az augsburgi túlélőkre hajazni, pontosabban orrozni...
A markolatzsinór végén levő gomb alkalmi begombolásával ideiglenes biztosított hordmódot alakíthatunk ki. De azért az igazi egy univerzális külső-belső övtok.
27_27_27.jpgPengehossza 66 mm, teljes hossza 142 mm, vastagsága 4 mm, anyaga az akkoriban (is) szokásos (lesz) TSTM reszelőacél. Egyéb felhasznált anyagok a (jövő) kor színvonalát képviselik, gyíkbőr(utánzat) tok, árnyékolóhúzogató zsinór, kagylógomb, csőszegecsek. Láthatóan a mester a felbecsülhetetlen értékű, pótolhatatlan műanyagot sem sajnálta a különleges eszközből. A külső védőruhára a kettős-pithurok segítségével könnyedén fel-lecsatolható. Övre vagy övbújtatóra felhurkolva már manapság is büszkén viselhető...
27_27_27_27.jpgÉs hogy a lámpák se legyenek mostohák, nyilván nem maradhat ki egy, a korabeli modern taktikai, MacChip gyártmánnyal feltöltött EDC zseblámpával készült kép sem. Egy jó hosszúval feltöltött lámpával órákig lehet(ett) majd világítani.

Szólj hozzá

EDC Kés