2018. feb 10.

Kígyó

írta: pithecus
Kígyó

Új! Egy különleges történelmi lelet. Kis Ajax kígyója.
Kicsit lankadtnak tűnik, de a látszat csal, vaskemény. Ha Klassz Andránál lett volna egy ilyen, az a mese is másképpen szól. De az a sztori másik topik, más korhatárkarika...
A leletet állítólag Tuthiphingész híres Kólikája alapján szagolta ki egy Schweinman nevű turkáló, de több mint egy évszázadra eltűnt, míg nemrég egy titkos adományozó eljuttatta a PTA Késmúzeumába. (Dionüszosz fizesse meg neki!)
33_1.jpgLáthatóan ez kifejezetten bökő, bár a tesztek szerint némi faragás (pl. fogpiszkáló) is jól elvégezhető vele. Igazándiból egy közbe' szerzéssel - természetesen ógörög viszonyokról van szó - rendszeresített szolgálati uzsonnakés, amit Trója ostrománál osztottak ki a speciális egységek résztvevőinek. Ez bizonyítottan a "Faló kommandó" egyik tagjáé volt. (patkó beütő!) A rendszeresítés célja a "hosszas várakozás alatti nassolás elősegítése" volt és külön kiképzést kaptak rá. Alapos kiképzés nélkül a kétbalkezes, vágókészség és késmanufucktúra nélküli parasztkatonák csak köpködték volna a nevezett eszközt.
Az adott példány Ajax honvédé volt. Ugyanis a nevet is beütötték, hogy ha elhagyná a katona, ne tudja mástól "pótolni", így rá lehet majd hátékázni.
33_33_1.jpgA történelmileg közismert Faló hadművelet gondos előkészítésére jellemző, hogy még lóterméket (gy.k. lószart) is készítettek fából, hogy tökéletes legyen az álcázás.
Egy megfonás előtti kísérleti - még nem tökéletes - darabra helyezve látható a nyers erőt sugárzó, katonai kivitelezésű uzsonnakés. A todományos azonosítást a tajgetoszi Phallos Athene egyetem professzora, dr.Feneross Tystases és ógörög kutatócsoportja végezte.
33_33_33_1.jpgPengehossz 100 mm, szélesség 10 mm, vastagság 3 mm, teljes hossz 157 mm. Dr.Tystases vizsgálatai alapján teljesen egyértelmű a népen belüli multikulti a késsel kapcsolatban. Hiszen nem titkolható - hiába a régi Hasburger áfium - a kriszkéssel, tehát az arrakisi kékszemű fremen, a palinéző (polinéz) és a mélánnéző (melanéz) magyar rokonokkal való hasonszőrösség.

(történelmi forrás: PNV)

Szólj hozzá