2018. már 04.

Japcsi törp

írta: pithecus
Japcsi törp

Ha már szóbakerültek a japcsi eszközök... és a törpökről is régen esett szó... Most legyen egy kis vas is, aztán megint jöhetnek az ősi csontok.
Szóval a törpöket se hanyagoljuk, különben mindjárt rohannak ajvékolni a slambucmanhoz. A szamurájtörpök pedig, mint abszolút kisebbség, meg különösen.
És ezt már régen be kellett volna mutatnom... :-)))
37.jpgA PTA TÖKI - KAMU (Törpkutató Intézet, Késalakúak Múzeuma) korábbi szerzeménye, egy valódi damaszk törpszamuráj rövidkard, egy törpös EDC wakizashi. Természetesen jelen esetben hupisárga törpisárgokról van szó, nem az európai törpikékről.
Figyeljük meg a matt, kőmosott pengét, nem csillan be a holdfénynél. Kiváló rejtőszín az éjszakai nindzsaakciókhoz. De nappali fényben is - természetesen komoly gyakorlás után - elpékesztő biztonsággal vágja akár a borítékot, akár a kiflit is.
37_37.jpgEz a becsavarodott damaszkpenge furmányos és nagyon törpös! Az eredeti certifikázás szerint anyaga HSS, egy rendkívül ütős darabból (több mint 5 mm, out of box) készült.
A meglévő csavaráson kívül még megtekerve, hogy kiadja a Szíriuszról idáig kilencszer (be)csavarodottat! A készítője állítólag a híres kardkovács, Sushimishi Akishuta, és még a Kamubanzáj-időszakban alapította a híres Akishuta-iskolát.
37_37_37.jpgPengehossz 54 mm, teljes hossz 80 mm, pengevastagság 0,8 mm. A tsuka és a saya óriás törpdiófaszilánkból készült és forró méhizzadmánnyal kezelt. A damaszkpenge korrózióvédelméről a gyakori használat és némi Ballistol gondoskodik.
37_37_37_37.jpgÉs igen! Mint látható, végre egy kézben a teljes törpisárg vágókészlet, katana, wakizashi, tanto...

Szólj hozzá

törp EDC Kés