2018. már 04.

Pörölyfej

írta: pithecus
Pörölyfej

Volt már cápakiridashi, de csak közönséges, avagy mezei. És még lesz is. Igazi, megvasult mini-kalapácsfejű viszont még soha. Ilyen elpékesztően különleges kiridashihoz jutott most a PTA - KAKI múzeuma. Eredetileg a viziniamniamok területén lehet találni, de rendkívül ritka. Helyi, bennszülött elnevezése piff-paff-nyissz, a todományos pedig Raspolya pufnyisikus P. A kés a dinka Nhialic tagtárs közvetítésével, egy kaffer kuffer kofferében került a PTA-hoz.
40_1.jpgA farka kényelmesen betámasztható a mutatóujj tövébe, a hüvelyk- és a fuckyouujj pedig oldalról stabilan megtartja. Három ujjal, még egy serény asztalos is kiválóan használhatja. Afrikai praktikum...
40_40_1.jpgA viziniamniamok (a vizigótok afrikai megfelelői) elsősorban kagylónyitásra használják, de bármit kinyitnak és elvágnak vele amire alkalmas, tehát a kés számukra EDC-nek minősül.
40_40_40.jpgTeljes hossza 70 mm, magassága 16 mm, vastagsága 4 mm, vágószélesség 19 mm, szúráshossz nem értelmezhető. Anyaga TSTM (Jí De Pi Művek) ráspolyacél.

És mivel lámpák is tartoznak a témához, itt a niamniamok két automata lámpája, a Jua na Mwezi. Az első csak fény ki-be. A második folyamatos automata fényerőszabályzóval rendelkezik de sajnos csak folyamatos lassan fel-le, közben nem lehet megállítani...

Szólj hozzá