2018. már 31.

Cho Lin Gen

írta: pithecus
Cho Lin Gen

Az NPI (National Pithecus Investigation) új felszerelést kapott. Egy nagy ruhát szép felirattal, mert az a legfontosabb. Aztán egy botnak látszó ezközt, hogy azzal lehet ütni a forró nyomot mert nem süti meg a kezet. Továbbá egy nem kevésbé fontos eszközt, az evőpálcikát. Azzal lehet a népet etetni a rizsával...
45.jpgPersze a botnak látszó tárgyról kiderül, hogy egy titkos kés. Egy katana. (A szó ősmagyar eredetű, a parasztlegény biztatta a leányt a boglya aljában, hogy "Kata, naaa, naaaa", mármint hogy bökjenek már. Így került át japóniai testvérekhez, mint a legkisebb bökö neve. De ez egy másik topik témája lenne... )
Tehát a Lenyugvó Nap országából átugrottunk a Felkelő Nap országába. Egy légies, általános EDC kiskés, ami az étkezéstől (evőpálcika faragás) a matahari elkövetéséig (nipponi spéci öngyilkolászat) bármire felhasználható. Ez a parancsnoki példány speciel valódi ősi japán... (...áron lett közbe'szerezve)
45_45.jpgEz egy eredeti Fushimuki, a híres kardmester munkája Kamuseki-ből. Újrahasznosító átdolgozás. A kis tantot két katana gyártása közötti szakészünetben fusizta. A klasszikus formájú pengén a multikulti jegyében a valódi kínai díszítő sormintát is meghagyta.
A valódi, ősi, szakéban edzett penge mindent vág. Az akkori Nihonban egy ilyen fusimunkát is vigyázzállásban kellett megsüvegelni, mint a sviccerlandi Hermann Gessler kalapját. A történelem folyamatos ismétlések sora...
45_45_45.jpgA pengét még a Kamu Kaze idejében zsákmányolták (= találták a parton), Cho Lin Gen gyártmány volt. A hossza 102 mm, vastagsága 1,5 mm, szélessége 22 mm. Az egész eszköz hossza tokostól 200 mm, vastagsága 10 mm. A penge TSTM acél, 440c-hez közelálló, a saya es a tsuka bambusz.
És akkor nézzük a teljes modernizációs csomagot.
45_45_45_45.jpgA ruháról és a késről már volt szó. A készlet fontos darabja az önvédelmi kéthangú síp, ez nagyon ajánlott önvédelmi eszköz civileknek is. Csak meg kell fújni és a támadó megzavarodik. Mint aki A4-es fehér papírlapot ajánlott erre a célra. Kapcsolódik hozzá a szakéspohár, hogy kellőképpen rózsaszínben lássuk a világot, és kapcsolt áruként a két pár evőpálcika, hogy a harcos barátnőjének is jusson valami kemény.
Persze a tanto, mint különleges darab a PTA Késmúzeum állományába került felvételre, csak akkor veszik elő, ha nagy kábításra és terelésre van szükség...

Szólj hozzá

EDC Kés