2018. már 31.

Grünland

írta: pithecus
Grünland

Pihenésképpen a PTA Késmúzeum legújabb szerzeménye.

Ha már korábban többször szóbakerült Piás Erik (Erik Deliriumsson) a viking és a felderítőútja, akkor emlékezzünk meg a nejéről, Grűn Hildáról is. Neki küldte az emlékezetes híres expedícióról a kést, amit az'tán Hilda EDC-ként, sőt korabeli szokásoknak megfelelően CIA-ként hordott. Na ja, ha nincs otthon apuci, akkor sex helyett jó a seax is. Továbbá Piás is kitett magáért, a neje bájaira emlékezve nevezte el a csodás új földet Grűnlandnak.
41.jpgA szimbóleumok - mint Hurry Plotter, a korszagértő meglapította áll - egyértelműek.
A penge ollódarab, ami jelképezi a szétvághatatlan kapcsolatukat. Az aranyak(?) mutatják az új föld mérhetetlen gazdagságát. A zöld kövek a föld termékeny zöldségét, picinyke fehér hóval/jéggel övezve. A trombitavirágfa pedig világgá kürtöli, illetve trombitálja, hogy ez mind az övék. Hajrá Grűnland, hajrá vikingek!
41_41.jpgCsak mineralógiai érdekesség, hogy amikor Grűn Hildát a szomszédasszonya megkérdezte hogy az a zöld a késen az valami kőféle-e, akkor ő rávágta, hogy a'hát.
Na innentől az ilyen kő neve achát.
Természetesen a tesztelés sem maradhatott el. Csavarvágás már volt néhány (:-)), most a hordófedél következett. Gond és sérülés nélkül ütötte át a vajashordó fedelét és mélyen a vajban állt meg.
41_41_41.jpgPengehossz 96 mm, szélesség 14 mm, vastagság 2,5 mm, teljes hossz 186 mm.

Szólj hozzá

EDC Kés