2018. jún 30.

multikulti MKE

írta: pithecus
multikulti MKE

motto: "Joint iacta est!"

A sok nyamvadt ficsúrkés után ezúttal nézzünk egy komoly, különleges darabot.
Valószínűleg egy MKE (Minden Kések Eleje), egy földönkívüli EDC, ugyanis a késfajták zöme leszármaztatható belőle, a többi pedig egyszerű elfajzás.
Jambiyába oltott, fejesgörbe jellegű, bowie árnyalatú, csipetnyi kacortartalmú, kindzsállelkű, daggerformára hajazó bökő. Kutyában ezt úgy hívják, hogy fajtiszta sétatéri keverék. Az úgynevezett "multikulti" egyik elfogadható példája. Az ősi eszközt - a fellelt anyagokból - a Pithec Művek nagy szakértelemmel restaurálta és ajándékozta kizárólagosan a PTA késmúzeuma részére, ahol ezt a dolgot a szívükön viselik...
52.jpgEgyes todományos ökörkörök szerint kétes az ősi származás, hiszen egyes darabokat a föld alatt találtak, tehát eredetileg sem voltak földön kívüliek. A Szíriuszról sem jöhetett, hiszen az onnan jöttek kilencszer csavarodtak (be). Itt viszont a 12 és a (nekem) 8 a jellemző számpont.
Dr.Nagyon Álmos processzor (DTE, análitikai tanszék), a nyéljelre alapozott szemrevételezéses kutatásai szerint az eredeti tulajdonos VIII.Farbadugov, minden buznyákok (Tuthiphingész ókori történetíró a híres Kólikájában faramuci nép néven említi őket) királya volt. Ennek viszont ellentmond az, hogy eléggé visszafogott a kés díszítése.
Mások szerint a nyolc pötty - a mai divathullámnak megfelelve - a nyolc széke(ly)t jelöli.
A 12 övpötty a tizenkét állatot jelöli az övön. De ez vagy három-négy - másik, off - történet lenne...
52_52.jpgA kutatásások szerint beazonosított anyagok:
penge - T12 acél ("... vagy ha nem, hát... kis nyúl!." :-))
markolat - rézfajták (komcsi és japcsi), csont (marhabarom), újezüst (amiben - mint köztudjuk - annyi az ezüst, mint újmagyarban a magyarság) és egy manapság már kihalóban levő fafajta, az ékes kaptafa (egy/re/ ráment, mindegy, úgy kapta/m fa)
tok - na az nincs, de ami késik az múlik.
52_52_52.jpg"Kifordítom, befordítom, mégis bund..." izé... kés a kés. Igény szerint lehet fogást váltani rajta. Ilyen varázslatos eszközzel még Hurry Plotter sem rendelkezett.Pengehossz 11 cm, vastagság 5,5 mm, teljes hossz 22 cm.

Szólj hozzá

EDC Kés