2018. sze 30.

Törpönkívüli

írta: pithecus
Törpönkívüli

motto: "Spangli iacta est!"

Nehogy a törpök a végén megsertésedjenek, nézzük ismét a PTA -TÖKI (Pithecus Tudományos Akadémia, Törpkutató Intézet) törpkésmúzeumának legújabb szerzeményét. Ránézésre univerzális eszköz, a (gyu)fafaragástól a bolhakappanításig bármire törpösen használható.
67.jpgEgyértelműen kiridashi jelleget mutat, de még a táguló világegyetem kisméretű őskorából, a törpkorból. Micui Macipucu japáni kutakodó kimutatta, hogy Hídecuki császárnő korától kezdődően minden rendes gésának rendelkeznie kellett egy ilyen eszközzel, hogy a faragatlan chónint, nómint vagy rónint rendesre faragja. Vagy legalábbis egyes kiálló alkatrészeit. Kőkeményen, hogy belekéküljön. És mivel állandóan szolgálatba voltak helyezve, ez EDC, sőt CIA felszerelésük volt. Egyes todományos ökörkörök véleménye szerint innentől számítható az adott alkatrészre a hupikék törpike elnevezés.
67_67.jpgJól látszik, hogy rémesen ijesztő, vagy ijesztően rémes a vágó-bökő. A teljes hossza 60 mm, a penge 28 mm. A penge anyaga AFT (AFrancTudja) acél, (történelmi adatok szerint szerint valaha money-cure eszközökhöz használták) a markolat narancskagyló, jóu és rémolló (a rémszarvas vízi megfelelője).
67_67_67.jpgA konkrét darab származási helye ismeretlen, egyes pufológósok szerint törpönkívüli lények készítették és a Lilliput, Blefuscu, Brobdingnag háromszögben tűnt fel először. További környező nagyobb szigetek Szimmaren, Utopia, Cittá del Sole, Új-Atlantisz, Kazohinia, bár egyes térkép eszek szerint Sorna és Nublar is a tágabb értelembe vett szigetcsoporthoz tartozik. De ez egy másik - rémes - történet...

Szólj hozzá

törp EDC Kés