2018. nov 02.

Jázmin bárd

írta: pithecus
Jázmin bárd

motto: "A jó az, amiről még nem derült ki hogy rossz."

Ez a nyúzás mindig eszembe jut, mint J-nek a 9 mm-es magja. De érdekes módon a nyúzandó egyre kisebb. Ez a kecses ősmagyar eszköz számos üzenetet hordoz. A PTA Késmúzeum nevében is köszönjük ógur testvéreinknek, hogy segítségükkel rávilágosodtunk..., de ez egy másik történet lenne. No akkor inkább lássuk az Óguriából hozzánk került bolhanyúzót:
kinbamb.JPGAz ősi tudás bizonyítéka, amit a hálás utókorra hagytak. A Nap és a nyolc bolygó, tőlük távolabb X, a barna törpe. Niderűre Niború. Vagy valami hason ló. Kanfasztikus ez az ősi dudás, még akkoriból, mikor mi voltunk a kínát uraló Nagymagorok, vagy ahogy később hazudták, a Nagymodulok. Innen eredeztető a modulos rendszer erőszakolása.
A formát is tőlünk másolták. De szálljon a békagalamb, meg a peace. Éljen és virágozzék! No meg örök!
kinvir.JPGA pengeanyag jóféle martenzites saválló acél. A híres kínai vasvárosban, Stainless-ben, a világhírű Stainless Steel cégnél (Búxiúgáng Mínjián), a Tsir-Ke Phing (Jí De Pi) gyárban készült a lemez. Pengevastagság 1 mm, pengehossz 70 mm, a teljes hossz 131 mm.
Számos gyáruk található még világszerte, például a Rostfrei, a Nyerzs, az Inox, a Rustproof, sőt a Ruostesuojaa is, hogy csak a fontosabbakat említsem.
Az itt látható ősi művészi alkotáson Tsetse Nem-Tsüng kisasszony a holdfényes patakparton vágyakozva szemléli az előtte materializálódott "flea skinner"-t. Hogy miért? Hát nem mindegy?
kinkepen.JPGA Kínai Saválló - Kínai Fémcsigafúrók örök rangadót ezúttal 3:1-re nyerték a Fúrók, bár közben izzott a hangulat és füstölögtek is. Idősebb furkerek emlékezhetnek még 1:1 -es döntetlenre is, de az már régen volt. Most az egyetlen furker a végén felszívott egy kis chiliport és hátbavágta magát egy teljesméretű witchplane-üléssel (magyarul seprűnyél) hogy komplett legyen a hangulat. Ha már ő nem az...
kinkovon.JPGA restaurálást és a fazonigazítást a Pithec Művek végezte egy - fehérember számára használhatatlan, mert neki van rendes kése - kínai bárdon. Nem walesi, kínai! Vékony, zöldséges.
Senki se idegeskedjen, még maradt belőle egy darabka. A Pithec Művek szóvivője szerint valami, valamikor, abból is készül majd. Nem, nem kettő hét múlva. Sokkal később, persze ez - a tapasztalat szerint - természetes az élet több területén is, ugye? Nem részletezem, mert ez egy-két másik mese lenne... a fososmacska pedig hozzám képest perpetum stabile...

 

Szólj hozzá

EDC Kés