2018. nov 02.

Reszelőbálna

írta: pithecus
Reszelőbálna

Nehogy a kiridashihívők megsertésedjenek, vagy a prepperek leszóljanak, hogy "ki a kicsit nem becsüli, annak nagy ló..." izé... szóval az a lóalkatrész és oda, a Pithec Művek bemutatja legújabb - a PTA Késmúzeum számára készített - eszközét. Nem törp! Emberi! Csak kicsi.
Egy XSHTF alkalmával a legkisebb fém is nagy érték.
Íme egy különleges kiridashiforma félőlény a Microbalneus raspolyicus, azaz a törpe reszelőbálna. A sós vízben is jólérzi magát. Egy darabig. Aztán előbb-utóbb eltűnik...
baln_so.JPGDe nem zavarja az édesárvíz sem. Meglelkesítve akváriumban is tartható, majd liofilizálva ismét fenekedhető és lehet vele faragni a bármit. Alapanyagilag alapvetően bárhol a földön előfordulhat. Ez speciel a műhelysarki roncshalmazból került elő, de volt aki Udvarföldén is látott hasonlót.
baln_arv.JPGTovábbá ne feledjük, hogy "repül a bálna". Jól látható az álcázókészlete, az indiánégszínkék kékmoszat és a felhőszínű csontgolyó. Szinte észre sem venni, amikor lecsap...
baln_rep.JPGTeljes hossza 70 mm, ebből a penge 32 mm, vastagsága 4 mm. Anyaga természetesen T12 (12 tenger ürdünge) acél.

Szólj hozzá

EDC Kés