2019. okt 05.

mini magyar

írta: pithecus
mini magyar

Mint korábbról már köztudjuk: "három a magyar minikés". De egyrészt ezek is elpékesztően ősmagyarok, másrészt hogy hányszor három, arról nincs szó. Ez számos alkalommal ismételhető. Tehát ismét három, a PTA TÖKI-KAMU legújabb szerzeményeiből.

Egy. Sandakantörp, a paraj tigris kése. Kagylóhéj markolattal. Valószínűleg Fülig Jimmy sumbavai tartózkodása ihlette. Az "egy darab kagylóból" nyelű kés törpfixváltozata.
A borotvaélt Esz-kulát ősisten hite biztosította. A kés Bitang Kifli malájtársunk ajándéka, és a svájci kutatóintézetben kiflivel tesztelve.
81_3.jpgKettő. Ez is viszi a szőrt, valódi TSTM (Tököm Se Tudja Milyen) saválló késacélból készült. A'célból, hogy vágjon. Valódi SHTF túlélőkés, amikor már a legkisebb acél is érték. Csak semmi cicoma. Egyébként, ha nem is kényelmesen, de emberkésként is használható, csirketrancsírral tesztelve.
81_81_3.jpgHárom. Alapvetően a már említett Esz-kulát (Aesculap) ősmagyaristen papócáinak és anyácáinak áldásával rendelkező kés engedett a Sötét Oldal csábításának és hosszabb ideig Malackóla-mámorban fetrengett. Azóta Phecaphica néven a Fekete Kés Társaság törptagja.
81_81_81_3.jpgNyilván egyszer jól kókuszon is verték, erre emlékeztet a nyél anyaga. Amúgy pengeügyileg ez is viszi az afrikot...
A tejes késhosszak 56-62 mm között szórnak.

Szólj hozzá

törp EDC Kés