2021. máj 31.

KKK, a keralai kicsi kés.

írta: pithecus
KKK, a keralai kicsi kés.

 

Dr. Nemoda Buda, a hazánkból elszármazott, a Budista* tanokat kutató külsős munkatársunk jelentkezett ezzel a csakranyelű kiskéssel. Elmondása szerint, amikor megérkezett azonnal megérezte India Szent Szellenetének "illatát", de ez már egy másik történet lenne...
Rövid kutatás után máris ráakadt erre, a Késmúzeumból még hiányzó kicsi csodára. Valódi indio-indiai "hétcsakra", szakrális gyártmány Keralából. Feltételezhető hogy a hozzájuk közeli Liliput kereskedőinek szánták, plusz ajándékként árukapcsolással egy Budista hittérítőt, ahogy ez világszerte szokás. A kiskés eléggé törpös, így a PTA Késmúzeum TÖKI részlege (Törpkéskutató Intézet) veszi állományba.

buda1.JPG

A 2 mm vastag penge 37 mm hosszú, mikrofogazott, az oldalán pedig tapadásgátló recézéssel van ellátva. A kialakítása alapján, a megfelelő méretű felhasználó esetén univerzális EDC eszköz is lehet.

buda2.JPG

Az eszköz 33 mm-es markolata a hét csakra színes ásványaival és az ezzel harmonizáló hétágú csillaggal ékített. Vannak területek, ahol ezeket a szimbóleumokat mindkét emberi nem, nő és férfi képviselői szellemvédelmi célból viselik. Az egyéb, úgynevezett genderlények szokásainak vizsgálatát nem tartalmazza a PTA kutatási profilja.

buda3.JPG

Szakrális tárgyról lévén szó, a gyakorlati vágáspróbák elvégzése az istenek** kísértésének felelt volna meg, így csak a Késfelmutatás szertartását végezte el a vizsgálóbizottság. Ezen a keralai kicsi kés tökéletesen teljesített.

 

 

* Buda herceg, a budizmus vallásának alapítója. Nevét a német ráhatás-területeken Buddhának írják-ejtik.
** A PTA igazgatótanácsa nem merte felvállalni az írott történelem során előfordult több mint 5 000 isten egyikének sem a haragját.

 

Szólj hozzá