2021. júl 01.

Iskola.

írta: pithecus
Iskola.

 

motto: "Olyan nincs, hogy valamiből nem lehet késmarkolatot csinálni!" (Pithecus)

 

Végre vége van az iskolának! Így sóhajtott fel sok diák. Úgy itt, mint a számtalan párhuzamos univerzumban. A régi mondás mindenütt ugyanaz: "akinek egy kis esze is volt, nem szeretett iskolába járni".* Végre lehet foglalkozni értelmes dolgokkal is és ehhez a megkutatott diákok nekiláttak összeszedni az összes, máshol szemétnek minősülő hulladékot.

De kezdjük az elején. A PTA SS gépe, a Spacetime Slider egy speciális programmal lett útbaiindítva. Keressen olyan fémmentes Földet, ahol az iskolaév végén a diákok értelmesebbje, a megmaradt hulladékból hasznos dolgot tud készíteni. És persze hozzon magával egyet. Hasznos dolgot, nem diákot! Alább látható az eredmény.

isk1.JPG

Természetesen a Wasserkopf-féle kiegyenlítődési elv** alapján a PTA menzáról eltűnt egy konyhakés, de az eredmény megérte.
A kés jellegű eszközök lelke a penge, jelen darabban ez borotvaéles kerámia. Egy fémmentes bolygón természetesen minden műanyagból készül, praktikusan újrahasznosítottból.
A kés markolata szétfaragott, eltört, kidobott ceruzacsonkokból lett összeállítva. A felhasznált műgyanták is a flakonok, dobozok alján lötyögő maradékok voltak.

isk2.JPG

Mielőtt a méregzöldek felháborodnának a másik univerzum gyilkos barbárságán, a kést vizsgáló kutatócsoport megállapította, hogy a ceruzák is teljes egészében műgyantából készültek, így egyetlen fát sem kellett meggyilkolni emiatt.

isk3.JPG

Az eszköz méretei: pengehossz 99 mm, vastagság 1,5 mm, a markolat 104 mm.
A vizsgálatokat, ami az eszköz kuriozitása okán csak méretfelvételre szorítkozott, a PUNCI (Párhuzamos Univerzumok Nemfémes Cikkeinek Intézete) szakértői végezték, természetesen a PTA keretein belül.

 

 

* Persze tegyük hozzá, hogy szükséges. Megtanítja az emberjelöltet, hogy hol és milyen módon lehet hozzájutni a hasznos és/vagy érdekes információkhoz. Továbbá a sok felesleges adat és információ sulykolásával edzi az agyat. Mert Darwin óta tudjuk, hogy a nem használt szervek visszafejlődnek.
Ezt manapság tapasztalhatjuk is. De ez egy másik ügy...
** A párhuzamos világok közötti, azonos funkciójú és tömegű eszközök automatikus cseréje törvényszerű. Különben a világok tömegegyensúlyának megváltozása katasztrófához vezetne.

Szólj hozzá