2022. ápr 01.

Kulcskérdés, "One In Two".

írta: pithecus
Kulcskérdés, "One In Two".

 

A kulcskérdés tovább bonyolódik. Mi történjen a végelgyengülésben elhunyt zárbetétek kulcsaival, amik már feleslegesnek érzik létüket. A PTA ezt is megoldja. A késmúzeum szakemberei új életcélt adnak nekik: legyenek késnyelek. A "One In Two" elv alapján ketten támogatnak egy valaha szép napokat látott kés maradék pengedarabkáját.

kulcs_b1.JPG

A penge a bugylibicskánál biztonságosabb, a középkori európai parasztkések formája, amit a hüvelykujjal történő pengebiztosítás okán "hüvelykmutyi"-nak neveztek. Egyes Corvinák az ilyen késformát, a Mátyás király alatti jólét és biztonság dicséretére "hüvelykmatyi" néven emlegetik.
Manapság viszont már - nemcsak sárgaföldön - inkább a higonokami a becsületes neve.

kulcs_b2.JPG

A kés tesztelése mindenféle életszerűtlen helyzetben megtörtént. Az eredménye az "Ahhoz képest kiváló" minősítés lett. Továbbá figyelemreméltó, hogy a tesztelés végére a tesztelők, a kezenkénti öt ujj, mint szükséges és elégséges kritériumot is teljesítették.

kulcs_b3.JPG

A méretek természetesen láthatóak a képekről, hiszen a manapság szabványos kulcsformák adják a megfogatot. Akinek ennél pontosabb adatok kellenek, az írjon a pta.tech@tranai.huha címre.

Szólj hozzá