2022. ápr 26.

Titkos kémkés.

írta: pithecus
Titkos kémkés.

motto: "No wise man ever wished to be younger." (Jonathan Swift)

A közelmúlt is tele van érdekes késekkel. Most egy, a XX. századból, a hetvenes évek elejéről származó kémfelszerelés okán mutat be a Késmúzeum egy titkos kémkést. Maga a kémfelszerelés a minimal-art kort tükrözi.
Szűrővel ellátott köhögtető, hogy a vallatott kiköhögje az igazságot. Belsőleges, orális használatra kifejlesztett igazságszérum. A mindent képesítő képfelvevő kézi készülék. Szájzárat feloldó utolsó kenetgép, anno a kódneve "szőlőzsír" volt. A világosságot terjesztő zöldség első megjelenése. Végül, de nem utolsósorban a "Morpheus" márkájú valóságkapszula.

kem1.JPG

A látható eszközök között van egy, ami indokolja a késkénti bemutatást. Legalábbis az egyik, amire senki sem gondolt volna. Vagy igen, de ez az eszköz szempontjából lényegtelen.

kem2.JPG

Ezzel bizony komoly életveszélyt lehet előidézni. A borotvaéles penge TST fajta nemesacélból készült, nehogy a páciens a "műtét" után ne szenvedjen ki.

kem3.JPG

Természetesen a szakszerű használathoz sok-sok gyakorlás szükséges. A lenti .gif ehhez nyújt segítséget.

kem4.gif

Persze akkor is a legfontosabb a környezet figyelése. Bár manapság már ez a készlet elavultnak számít, de láthattunk már ilyen felszerelés nélkül, ennél gyengébben kiképzett diverzánst is a saját nyakán ügyködni.

Szólj hozzá