2017. nov 18.

Búvár

írta: pithecus
Búvár

motto: "A légy jó! Mindhalálig." (ősi pók közmondás)

Na akkor, ha már rávilágítottunk, pihenésképpen...
Minél mélyebbre süllyedünk, annál inkább kell majd egy igazi búvártőr. És mivel egyre kisebbek leszünk, megfelel a törpkivitel is. Íme egy, az '50-es évek stílusában. (az 1050-es évek) Ha jól megfenegetem, sokáig borotválja a halat. Már amelyiknek van bajsza.
80.jpgFeltételezhető, hogy anno Búvár Kund tulajdona volt. Ezzel fogyasztotta el neje, Búvárné Nedves Kundigunda által csomagolt, nyereg alatt puhított haluzsonnáját, ha két fúrás közben megéhezett.
A fúrás történelmi tény, hiszen a mértékadó Donau Pisser is megírta - bár kissé torzítva - hogy magyar fiatalok furkálták a baráti látogatáson a Magyar Királyságban tartózkodó Henrik császár (ezen a néven a harmadik) hajóit. András király szóvivője elítélte a támadást és biztosította a császárt, hogy áthatolhatatlan lelki és szellemi falat emel a további furkálódások elé. De ez egy másik mese...
Kund tudott vele halat is bökni. És ezt a tőr még évszázadok múltával is tudja. Hiába no, a jó pozsonyi csehszlovák acél, az majd' ezer év után is csehszlovák acél!
80_80.jpgA búvár-EDC eszköz nem egy elsüllyedős fajta, nehogy elhagyható legyen! A parafa a digóniai Toszkéne vidékéről, vagy az Ispánia melletti Portugázból származhatott, merthogy akkoriban még az Amerikák, sőt az Indiák felfedezése is jelentős deficittel küszködött. Az anyagot paranormális mesterek, paranormális eszközökkel munkálták meg.
80_80_80.jpgÍgy és ezért tudja leküzdeni a gravitációt. A PASA (Pithecus Aeronautics and Space Administration) a PIA (Pithecus Intelligence Agency) támogatásával már vizsgálja a para(fadugó)-elv űrtechnikai felhasználásának lehetőségét. Mennyi parafadugót kell kihúzni ahhoz, hogy a zürben lebegjen az ember...?

Szólj hozzá

EDC Kés