2017. dec 09.

Inka

írta: pithecus
Inka

De nehogy a törpök megsertésedjenek... Inkább, sőt méginkább most nézünk egy inka EDC-kést. Egy igazán törpöset. A híres ketchupa villámharcos, Mancoba Capascod kése volt. Állítólag. Díszelgéskor használta fogolybontásra. Daliás idők... élvenyúzás... élveboncolás... magaskultúra... Manapság már nincsenek villám-, csak szivárványharcosok. És évente felvonulnak...

Chimu tumi, de a mocsikák is alkalmazták, továbbá sokan mások. Különböző célokra.
A chechepuya civilizáció ketchupa nyelven csomózott zsinórkönyvtárának zsinórpadlásán találtak néhány ősi csomót, ami Yanchili és Matchcapoetse paprikaisten-ikrek tiszteletéhez is köti a késformát. Az információt és az eszközt Béla a béla, az Undok-hegységbeli barlangi bélák képviselője juttatta el a PTA-nak. Képünk valóságazonos rekonstrukció:
3_1.jpgEgyes ortodoxok szerint a paprikaistenek hármasikrek, így ők Cheresnie paprikaistent is imádják. Mások szerint, mivel a "kétszer csíp" egy dogma, csak a szentkétség a valóságos, minden más apokrifitás.
De maradjunk a késnél. A pengeforma egykoron az egész Földön elterjedt volt. Érdekes hogy mára szinte teljesen kihalt. Béla a béla szerint a helyi dzsungelben a hupivörös inkatörpök még használják lapulásra.
3_3_1.jpgMellékesen az ősi civilizáció - mint jómagam is - is adózott a paprikaisteneknek.
A Santa Mierde del Jesus Mania kolostromban folytatott áskálódás során ősi csomókat találtak, még I.Spagótza inka király - a spárgaírás feltalálója - idejéből. Már a cím lefordítása is mutatta, hogy ezzel egy csomó dolgot ki lehetett fejezni, továbbá alaposan alábecsültük az adott kor tudományos színvonalát: "Capsicum annuum var. cerasiforme hatása a dihidrogénmonoxidban hőkezelt ichthyo-féléket fogyasztókra. Rövid cím: Kétszer csíp?" Döbbenet. Ez a lelet az ortodox véleményeknek megfelelő paprikahármasságot látszik igazolni. Ebből még valláskárosulás lesz...

A fordítást a Dél-Gasztronómiai Köztársaságbeli Invino Veritas Certification verifikázta.
A szöveg piramidális! Minden igaz paprikánusnak ajánlom letöltésre, a pta.ichthyo@trantor.huha címről kérhető... Az ősi tanulmány egyébként bizonyítást nyert, valóban kétszer csíp! Elpékesztő miket tudtak a régiek!

Szólj hozzá

törp EDC Kés